2017-02-06 14:23:04
Φωτογραφία για Σε αναμμένα κάρβουνα για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων! Τι ελέγχεται
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Από το μικροσκόπιο ειδικών ομάδων των νοσοκομείων περνούν τα οικονομικά των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα.

Άλλωστε τα νοσοκομεία θα πρέπει να τηρούν πιστά τους προϋπολογισμούς του 2017, με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Μια εγκύκλιος που εστάλη στα τέλη του 2016 και αφορά σε όλους τους δημόσιους φορείς για το 2017, τόσο τα υπουργεία όσο και τους εποπτευόμενους φορείς όπως είναι τα νοσοκομεία στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων εξαιτίας αυτών των οδηγιών είναι σε εγρήγορση και έχουν αναθέσει σε ειδικές ομάδες, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, την παρακολούθηση των οικονομικών, ώστε να μην ξεφύγουν τα έξοδα.

Βέβαια μ αυτά και μ αυτά οι προμήθειες περιορίζονται, οι αγορές γίνονται με το σταγονόμετρο ενώ και τα υλικά στα νοσοκομεία διατίθενται με …ρέγουλα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.


Ήδη πάντως όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, το επιτελείο της οδού Αριστοτέλους έχει δώσει εντολή να περιορισθούν κάθε είδους περιττές δαπάνες. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Μνημόνιο και στο υπ.Υγείας για τήρηση του προϋπολογισμού! Όλα τα σχέδια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ»

Άλλωστε οι οδηγίες του Γ.Χουλιαράκη επέβαλαν…μικρά μνημόνια σε όλα τα υπουργεία, είναι σαφείς εντολές: οι υπουργοί δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν την παραμικρή υποχρέωση, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση και την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης.

Πράγμα που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη και στα νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα υπουργεία δίνουν σχετικές αναφορές στο υπουργείο Οικονομικών γι αυτό και ανά μήνα παρακολουθούν και καταγράφουν όλες τις δαπάνες τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα στην τελευταία καταγραφή, το υπουργείο Υγείας(Π.Πολάκης) έσπευσε να διαδώσει πως τα νοσοκομεία έχουν…πλεόνασμα. Δείτε ΕΔΩ σχετικά: «Υπ.Υγείας: Τι παραλάβαμε από τα νοσοκομεία και τι παραδίδουμε! Δείτε τα χρέη και το …πλεόνασμα του ΕΣΥ»

Ωστόσο πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθέσει επίσης σε ειδικές ομάδες να παρακολουθούν τα οικονομικά των υπουργείων αναλυτικά, ώστε σύντομα να έχει εικόνα για το ποιος τηρεί τα μνημόνια και ποιος όχι.

Εξάλλου οι δανειστές…περιμένουν στη γωνία ιδιαίτερα μάλιστα τώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ