2017-02-07 17:02:09
Φωτογραφία για Αντιδράσεις προκαλούν οι νέοι φόροι-“φωτιά” στα εταιρικά ΙΧ
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

«Βαθιά» θα κληθούν να βάλουν «το χέρι στην τσέπη» οι εργαζόμενοι στο κλάδο του Φαρμάκου για τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων, καθώς η Κυβέρνηση αποφάσισε να τη φορολογήσει και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2016!

Ειδικότερα, όσο πιο ακριβό είναι ένα εταιρικό αυτοκίνητο τόσο υψηλότερος θα είναι ο φόρος. Για παράδειγμα, για εταιρικό όχημα με Αξία Λιανικής Προ Φόρων από 12.001 έως 17.000 ευρώ, το ποσοστό που θα βεβαιώνεται ως επιπλέον εισόδημα ανέρχεται σε 7%, ενώ για εταιρικό αυτοκίνητο με Αξία Λιανικής Προ Φόρων από 17.001 έως 20.000 ευρώ, το ποσοστό που θα βεβαιώνεται ως επιπλέον εισόδημα ανέρχεται σε 14%. Αντίθετα, η αξία της παραχώρησης του εταιρικού οχήματος θα μειώνεται βάσει παλαιότητας (0-2 έτη καμία μείωση, 3-5 έτη μείωση 10%, 6-9 έτη μείωση 25%, κ.ο.κ.).

Το μέτρο πλήττει ιδιαίτερα τους ιατρικούς επισκέπτες-πωλητές, για τους οποίους το εταιρικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς και η χρήση του είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό και προϋπόθεση πρόσληψης είναι η κατοχή διπλώματος οδήγησης.


Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο Αττικής εκτιμούν ότι από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ο νόμος θα οδηγήσει σε εισοδηματικές απώλειες, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν και στον ένα (1) μισθό ετησίως.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται, στο μεταξύ, οι φορείς Γενικής Κυβέρνησης «Αποτελεί μια ακόμα έκφραση της φοροληστείας στο εισόδημα των εργαζόμενων, η οποία κλιμακώνεται μαζί με το τσάκισμα των κλαδικών ΣΣΕ, την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών, την εναλλαγή ανεργίας – ελαστικής εργασίας» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Καλούν, παράλληλα, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 9 Φλεβάρη και ώρα 14:00.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ