2017-02-08 14:14:00
Φωτογραφία για Τέρμα στη δωρεάν νοσηλεία για ξένους στη Βρετανία
Posted By: Αιμίλιος Νεγκής -  Virus

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, τα βρετανικά νοσοκομεία θα είναι υποχρεωμένα να χρεώνουν όλους τους Ευρωπαίους ασθενείς – εκτός από τα επείγοντα περιστατικά και εκείνους, που έχουν προγραμματισμένη νοσηλεία.

Η κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης, που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, έχει στόχο να αυξήσει τα έσοδα του συστήματος υγείας κατά 500 εκατ. λίρες ετησίως. Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια θα επενδυθούν ξανά στην υγεία, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας Jeremy Hunt.

Από την άλλη, πάντως, ο πρόεδρος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, Dr Mark Porter, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων, δηλώνοντας ότι «είναι δύσκολο να δει κανείς πως αυτές είναι νέες προτάσεις θα λειτουργήσουν στην πράξη. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς το σύστημα υγείας θα εισάγει χρεώσεις μέσα σε μόλις 3 μήνες, ενώ ήδη είναι αδύναμο να διαχειριστεί την υπάρχουσα ζήτηση».

Επίσης, προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να «διαμονοποιηθούν» οι ξένοι ασθενείς και να προκληθεί χάος και σύγχυση στα νοσοκομεία. «Γιατροί και νοσηλευτές δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να αποφασίζουν ποιος θα δικαιούται αντιμετώπιση και ποιος όχι». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «οι υπουργοί δεν πρέπει να παραπλανούν την κοινή γνώμη ότι το μέτρο αυτό θα προσφέρει νέα έσοδα στο σύστημα υγείας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μείωση χρηματοδότησης, που έχει προκαλέσει μείωση προσωπικού και προβλήματα στη φροντίδα των ασθενών».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ