2017-02-08 18:15:59
Φωτογραφία για ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΤΟΑΝ
Στην ανάγκη αλλαγής των πολιτικών λιτότητας που κυριαρχούν στην Ευρώπη συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν στη συνάντηση που είχαν στη Ρώμη.

Ο δύο Υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο η Ευρώπη να αποδείξει την αλληλεγγύη της στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, τα οποία συνιστούν ευρωπαϊκά ζητήματα και δεν αφορούν τα μεμονωμένα κράτη-μέλη.

Η συζήτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας κάλυψε και τη στάση των θεσμών στην ελληνική κρίση, εν όψει ιδίως της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης και του επικείμενου κρίσιμου Eurogroup, ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Παπαδημητρίου στην ιταλική πρωτεύουσα, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο της Ομάδας των κρατών-μελών των Εκτελεστικών Διευθύνσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία ανήκει η Ελλάδα.  


Στη Σύνοδο, Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών από την Αλβανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και το Σαν Μαρίνο, ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες των δύο διεθνών οργανισμών και συμμετείχαν σε συζητήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δημοσιονομικές πολιτικές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή.

ΑΜΠΕ   

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ