2017-10-18 15:12:12
Φωτογραφία για Τα Μνημόνια ... διαλύουν την ΕΛ-ΑΣ!!!
Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.*

1. Διαβάζουμε καθημερινά στα ρεπορτάζ και στις καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων, ότι η οικονομική κρίση δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Αστυνομίας με τις ελλείψεις σε οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ.λ.π. Αναφέρεται αδυναμία συντήρησης, έλλειψη καυσίμων κ.λ.π. Στις Αστυνομικές Σχολές δεν υπάρχει... «χαρτί» (για βοηθήματα ούτε λόγος). Είδαμε ακόμη και την εντολή για περιορισμό των μετακινήσεων μόνο για την αντιμετώπιση «βαρύνουσας σημασίας» περιστατικών (π.χ. ανθρωποκτονίες, ληστείες κ.ο.κ.).

2. Εδώ όμως η Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης φαίνεται να αγνοεί, ότι «η επιτυχία του αστυνομικού έργου αναγνωρίζεται στην πρόληψη και την απουσία του εγκλήματος και όχι στην ορατή απόδειξη-εξιχνίαση αυτού». Στην ουσία «καταργεί» το ρόλο της αστυνομίας ως «θεσμού προληπτικής αποτροπής του εγκλήματος»!!! Περιορίζεται δηλαδή απλώς στην καταγραφή και διαδικαστική-γραφειοκρατική διεκπεραίωση των υποθέσεων-εγκλημάτων. Καμιά πρόληψη!!!


3. Περαιτέρω πληροφορηθήκαμε, ότι ούτε στολές χορηγούνται στο προσωπικό. Με έκπληξη ακούσαμε, ότι οι δόκιμοι, που φοιτούν στην Αστυνομική Ακαδημία, καλούνται να παρελάσουν στην Εθνική Επέτειο και να συμμετέχουν στα αγήματα για τη Γιορτή της Αστυνομίας με δανεικά πηλήκια και πουκάμισα (sic)!!!

4. Τι άλλο να περιμένουμε;;;

___________________

* Επίτιμου Προϊστάμενου Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ., Πτυχιούχου Νομικής Σχολής Αθηνών
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ