2017-10-19 05:18:46
Φωτογραφία για Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 3-1
Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα, αλλά στο "Καμπ Νόου", υπό καταρρακτώδη βροχή, λειτούργησε ο νόμος του Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 και άφησε τους Πειραιώτες με την πίκρα της αμυντικής προσπάθειας.

Ο Δημήτρης Νικολάου το ιστορικό γκολ.

Η παράταξη του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρα αμυντική, από τη στιγμή που στόχος του Τάκη Λεμονή ήταν να κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται την Μπαρτσελόνα από την εστία του Σίλβιο Προτό. Οι "ερυθρόλευκοι" στάθηκαν αρκετά καλά τόσο τακτικά όσο και αγωνιστικά στην πράξη.

Ο Οτζίτζα ήταν ο μοναδικός προωθημένος, με τους Ανδρούτσο, Καρσελά δεξιά και αριστερά αντίστοιχα οι οποίοι όμως βοηθούσαν αρκετά στην άμυνα και περίμεναν τις αντεπιθέσεις για να βγάλουν την ομάδα μπροστά.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, οι Καταλανοί άρχισαν την πίεση και έχοντας την κατοχή της μπάλας, πολλές συνεχόμενες πάσες. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν από τα δεξιά με κύριο εκφραστή τον Ντεουλοφέου, αλλά και τον Μέσι από τον άξονα.


Η άμυνα των "ερυθρόλευκων" όμως ήταν αρκετά καλά στημένη και έδιωχνε κάθε κάθετη μπαλιά μέσα στην περιοχή, ενώ όποτε χρειαζόταν ο Προτό ενεργούσε σωστά.

Στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα στον Δημήτρη Νικολάου. Έγινε η μπαλιά στα δεξιά για τον Ντεουλοφέου, με τον Κούτρη να μην προλαβαίνει να κόψει και ο παίκτης της Μπαρτσελόνα να κάνει τη σέντρα στην περιοχή των Πειραιωτών με τον Νικολάου στην προσπάθειά του να διώξει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Προτό για το 1-0.

Στο 24' η Μπαρτσελόνα είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Παουλίνιο, αλλά από εκεί και πέρα όποτε χρειαζόταν ο Προτό κρατούσε σταθερά, ενώ και η άμυνα του Ολυμπιακού είχε την... απάντηση στις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Λίγα λεπτά μετά το δοκάρι και συγκεκριμένα στο 36', οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς με σουτ του Οτζίτζα στην κίνηση μετά από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Στο 44' ήρθε η πιο σημαντική φάση του 1ου ημιχρόνου, πέραν του γκολ. Ο Πικέ σκόραρε με το χέρι και το γκολ του ακυρώθηκε από τον διαιτητή και παράλληλα είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς.

Στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λεμονής έβγαλε από το παιχνίδι τον Ζιλέ, ο οποίος είχε καλή παρουσία στο ματς, και έβαλε έναν επιθετικό τον Τζούρτζεβιτς για να μπορέσει η ομάδα να "ανέβει" μπροστά και να πιέσει την Μπαρτσελόνα που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.

Αυτό όμως είχε και ως συνέπεια η ομάδα να αναγκαστεί να ανοιχτεί και η Μπαρτσελόνα άρχισε να παίρνει και πάλι τα... πάνω της βρίσκοντας κενούς διαδρόμους από το κέντρο.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός έτρεξε στα πρώτα λεπτά μετά την είσοδο του Τζούρτζεβιτς, χωρίς όμως να φτάνει στη μεγάλη ευκαιρία ή σε κάποιο γκολ. Έτσι οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβαίνουν και να κερδίζουν και πάλι μέτρα στο γήπεδο.

Έτσι, στο 60' αναγκάστηκε να κάνει ένα δυνατό φάουλ στον Μέσι έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών, είδε και την κίτρινη, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να παίρνει την μπάλα και να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Το φάουλ ήταν ακριβώς έξω από την περιοχή, ο Μέσι έκανε αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Προτό.

Η απογοήτευση στους "ερυθρολεύκους" οδήγησε και σε τρίτο γκολ άμεσα, όταν ο Ντιν έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε στα δίχτυα στο 64'.

Η Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησε στη συνέχεια και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον Προτό όμως να ενεργεί σωστά και να λέει "όχι" σε Παουλίνιο και Μέσι.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι άρχισαν να ρίχνουν τον ρυθμό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Στο 89' ο Ελαμπντελαουί κέρδισε το κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Φορτούνης και ο Νικολάου πηδώντας ψηλότερα απ' όλους με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Καταλανών για το τελικό 3-1. Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 9 (7-1)

2. Γιουβέντους 6 (4-4)

3. Σπόρτινγκ 3 (4-5)

4. Ολυμπιακός 0 (3-8)

*στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς και εν συνεχεία η συνολική διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά τα εκτός έδρας γκολ, μετά οι νίκες, μετά οι εκτός έδρας νίκες, μετά το fair-play και τέλος η κατάταξη της UEFA

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Γήπεδο "Καμπ Νόου"

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκοτία)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Παουλίνιο, Μπουσκέτς (80' Γκόμες), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου (46' Μαστσεράνο)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ρομαό, Ζντίελαρ, Καρσελά (65' Πάρντο), Οφόε (71' Φορτούνης), Ανδρούτσος

Γκολ: 18' αυτ. Νικολάου, 61' Μέσι, 64' Ντιν - 90' Νικολάου

Δοκάρι: 24' Παουλίνιο

Κίτρινη κάρτα: 11' Πικέ - 31' Ρομαό

Κόκκινη κάρτα: 42' Πικέ

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ