2018-01-24 21:00:38
Φωτογραφία για Πώς θα καταλάβεις αν ταιριάζετε από την πρώτη… μπουκιά;
Τι σου αρέσει να τρως; Τι του/της αρέσει να τρώει; Ταιριάζουν οι διατροφικές σας προτιμήσεις; Αν ναι, τότε έχετε ερωτικό μέλλον, αν όχι, καλύτερα να πάρετε διαφορετικούς δρόμους αναζητώντας άλλες… ταιριαστές γεύσεις.

Όπως ισχυρίζεται ο νευρολόγος, ψυχολόγος και συγγραφέας Alan R. Hirsch, όσοι, για παράδειγμα, κυνηγούν τα ποπ-κορν, ταιριάζουν καλύτερα με αυτούς που τους αρέσουν τα κουλουράκια και οι διάφορες αρτολιχουδιές, ενώ οι λάτρεις του παγωτού φράουλα τα βρίσκουν θαυμάσια με όσους αγαπούν το παγωτό με γεύση μόκα. Υπάρχει κάποια εξήγηση γι΄ αυτό; 

Σύμφωνα με τις πολύχρονες έρευνές του, οι προτιμήσεις μας στο φαγητό αντανακλούν την προσωπικότητα και τις συναισθηματικές μας ανάγκες, όπως επίσης την ερωτική μας συμπεριφορά και τις προσδοκίες μας στον ερωτικό τομέα.

Διατροφικός οδηγός ζευγαρώματος

Όπως αναφέρει ο Hirsch στο περίεργο αλλά διασκεδαστικό βιβλίο του: «Ποιο είναι το διατροφικό σου σημάδι; – Πώς να χρησιμοποιήσεις τις διατροφικές ενδείξεις για να βρεις τον αιώνιο έρωτα» (What’s your food sign?: How to use food clues to find lasting love), αγαπημένα φαγητά, ποτά, γλυκά, παγωτά, σνακ και μπαχαρικά, καθώς και η προτίμηση σε συγκεκριμένους τρόπους σερβιρίσματος, είναι στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δείκτες συμβατότητας μεταξύ δυο εραστών.

Δες μερικά αποκαλυπτικά παραδείγματα, που ρίχνουν περισσότερο φως στο ερώτημα που ταλανίζει υποψήφιους εραστές: ταιριάζουμε ή όχι;

Του/της αρέσουν τα ξινά; Ψάχνει για μια ερωτική σχέση διαρκείας (όχι απαραίτητα την πιο ποιοτική) και είναι πιστός τύπος.

Δείχνει προτίμηση στα αλμυρά; Τότε αναζητά την ασφάλεια και την ικανοποίηση των βασικών του/της ενστίκτων.

Τα γλυκά είναι σήμα κατατεθέν για τους φιλήδονους, τους τρυφερούς και τους χαδιάρηδες, που απολαμβάνουν τη ζωή και απεχθάνονται τη θλίψη.

Τα πικάντικα δείχνουν και… πικάντικες, περιπετειώδεις διαθέσεις, με την επισήμανση ότι αυτοί που τα προτιμούν έχουν ανάγκη και από καυτές προκλήσεις για να πάρουν μπρος
. Δεν φημίζονται όμως για τη σταθερότητά τους.

Ας κάνουμε αυτογνωσία

Πάντως η πρωτότυπη θεωρία του βιβλίου, το λιγότερο, μας προσκαλεί σε ένα μάθημα αυτογνωσίας. Ο συγγραφέας προτείνει να το χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε τον δικό μας αληθινό εαυτό, αφού όταν τρώμε (σε κόσμους αφθονίας, εννοείται), ικανοποιούμε μια συγκεκριμένη συναισθηματική μας ανάγκη.

Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι η προτίμησή μας σε συγκεκριμένες γεύσεις μπορεί να έχει διακυμάνσεις – όπως και η ερωτική μας διάθεση. Όπως επίσης ότι κάποιοι αναπροσαρμόζουν τη διατροφή τους για λόγους υγείας, οπότε πρέπει να ξέρεις τι τους αρέσει στην πραγματικότητα να τρώνε. Έτσι, για να μην τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ