2018-02-07 13:06:24
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι άγρυπνοι φρουροί του Νίκου Αναστασιάδη
Επανεκλογή Νίκου Αναστασιάδη και άρα παραμονή των στενών του συνεργατών στις θέσεις τους. Και όπου στενοί συνεργάτες, δεν εννοούνται φυσικά οι Υπουργοί, οι οποίοι σύμφωνα και με τη σεναριολογία των τελευταίων 24ωρων, μερικοί εξ αυτών δεν θα επανδρώνουν πλέον τα υφιστάμενα πόστα τους.

Οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου που παραμένουν στα πόστα τους είναι φυσικά οι άγρυπνοι φρουροί αυτού, της συζύγου, του προεδρικού μεγάρου, αλλά και της προεδρικής κατοικίας στη Λεμεσό.

Σε σύνολο, η προεδρική φρουρά αριθμεί αρκετά πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα, στο Προεδρικό μέγαρο βρίσκονται σε σύνολο 30 πρόσωπα, τα οποία εργάζονται ανά βάρδιες (15 την μέρα). Τετραμελής συνοδεία, εξάλλου, υπάρχει και για την Πρώτη Κυρία στις καθημερινές της μετακινήσεις. Η συνοδεία αυτή είναι επίσης υπό καθεστώς βάρδιας (2 ανά μέρα, μια γυναίκα και ένας άνδρας).

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως και μερικοί προκάτοχοί του, δεν χρησιμοποιεί το προεδρικό ως την προεδρική κατοικία του. Έτσι, έχει γίνει ο ανάλογος σχεδιασμός και περίπου 14μελής φρούρηση (12 με 14 άτομα) επανδρώνει την προεδρική κατοικία στη Λεμεσό.


Η διοίκηση της Μονάδας Προεδρικής Φρουράς

Η Μονάδα διοικείται από Ανώτερο Αξιωματικό, ο οποίος επιχειρησιακά υπάγεται στον Αρχηγό Αστυνομίας και Διοικητικά στο Β/Αρχηγό Υποστήριξης.

Ο Διοικητής ευθύνεται για τα πιο κάτω:

- Προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας

- Οργάνωση της Προεδρικής Φρουράς, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά προς την αποστολή της

- Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών

- Εποπτεία / έλεγχος των μέσων επικοινωνίας και των μεταφορικών μέσων της Μονάδας.

Καθήκοντα Μονάδας Προεδρικής Φρουράς

Η Μονάδα ευθύνεται για τα ακόλουθα:

- Ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας

- Φρούρηση των Προεδρικών Κατοικιών και του Προεδρικού Μεγάρου

- Άλλα καθήκοντα που θα ανατεθούν σε αυτή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ