2018-02-07 22:01:21
Φωτογραφία για Νέα σφαλιάρα από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό
Η ΑΕΚ έκανε ξανά τον Ολυμπιακό πελάτη και να μην ξέρει από πού του έρχεται. Για τρίτη φορά αυτήν την περίοδο, η Ενωση τον έκανε να φύγει σκυμμένος από το γήπεδο. Με γκολάρες του Λάζαρου και του Αραούχο, η ΑΕΚ κέρδισε ξανά με 2-1 και πήρε πανάξια την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου, πετώντας έξω τον Ολυμπιακό και από αυτόν τον στόχο. Η ΑΕΚ επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να μπει δυνατά, να πιέσει τον αντίπαλο της και να προκαλέσει ασφυξία στον Ολυμπιακό, που έπαιζε με υπηρεσιακή άμυνα (ο Σισέ δεν έβγαλε το ζέσταμα και αντικαταστάθηκε από τον Ρομαό με παρτενέρ τον Νικολάου).

Ωστόσο, παρά την πίεση και τη μεταφορά της μπάλας γύρω από την περιοχή, δεν υπήρξε κάποια καλή τελική προσπάθεια που θα έβαζε «φωτιά» στο γήπεδο. Η ΑΕΚ αναπτύσσονταν κυρίως από αριστερά, όπου ο φρέσκος Λόπες έκανε ό,τι ήθελε τον Ελαμπντελαουί και δημιουργούσε ρήγματα. Γι’ αυτό και η αποχώρηση του λόγω τραυματισμού, αποσυντόνισε την ΑΕΚ
. Ο Λάζαρος αρχικά χρησιμοποιήθηκε αριστερά, αλλά γρήγορα πέρασε στη γνωστή γι’ αυτόν δεξιά πτέρυγα. Η άμυνα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, χάρη κυρίως στο καθηλωτικό παιχνίδι του Βράνιες και τα ασταμάτητα τρεξίματα του Σιμόες στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι, επιχειρούσε να πιέσει, αλλά οι δυνάμεις δεν ήταν πολλές για να γίνει αυτό σε σταθερή βάση. Ετσι, οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες. Στο δεύτερο μέρος, ο Χιμένεθ διατήρησε την ίδια λογική, αλλά η ΑΕΚ επιχείρησε να ανεβάσει τις γραμμές της και να παίξει πιο ψηλά. Αυτό που έλειπε ήταν η ηρεμία, ώστε να βάλουν την μπάλα κάτω και να πιέσουν ορθολογικά. Όταν αυτό συνέβη, δεν άργησε να έρθει και το γκολ: η μπάλα γύρισε από πολλούς παίκτες, έφτασε στον Μπακάκη που σέρβιρε ιδανικά και ο Λάζαρος με κεφαλιά την έστειλε συστημένη στα δίχτυα. Αυτό το γκολ απογείωσε την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ακόμα περισσότερο, μετέφεραν το παιχνίδι μέσα στην περιοχή του Προτό και έψαχναν το γκολ που θα κλείδωνε την πρόκριση. Οι διαδοχικές φάσεις με Κονέ και Μασούντ δεν έφεραν αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός αντέδρασε με την είσοδο του Οφόε. Η απάντηση του Χιμένεθ ήταν άμεση με την είσοδο του Αραούχο, που ήταν και ο σκόρερ του δεύτερου γκολ. Η ΑΕΚ ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να βρει ανοιχτούς χώρους και παράλληλα να βρει εκείνη κενά. Αλλωστε, πλέον υπήρχε ο ιδανικός παίκτης γι’ αυτό, ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Ολυμπιακός μείωσε με κεφαλιά του Ταχτσίδη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ