2018-02-26 21:39:07
Φωτογραφία για Επίσκεψη εργασίας του Νίκου Τόσκα στη Γαλλία
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, πραγματοποίησε στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2018 επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

 

Στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας συναντήθηκε με τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών, Gérard Collomb, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας. Επίσης, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νομάρχη Jacques Witkowski, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

 

Κατόπιν, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο Συντονιστικό και Επιχειρησιακό Κέντρο της Διϋπουργικής Διαχείρισης Κρίσεων (COGIC), μέσω του οποίου είναι διασυνδεδεμένοι όλοι οι φορείς του κρατικού μηχανισμού.

 

Τη δεύτερη μέρα, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε την Ανώτατη Εθνική Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής (ENSOSP) στην Αιξ αν Προβάνς, όπου παρακολούθησε τα προγράμματα εκπαίδευσης και τις επιχειρησιακές ικανότητες του προσωπικού της Πυροσβεστικής.


 

Επίσης, επισκέφθηκε την Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Βαλάμπρ, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα εφαρμοζόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα και να ξεναγηθεί στις αίθουσες προσομοίωσης στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση και για το λόγο αυτό θα αποσταλεί τεχνικό κλιμάκιο εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Τον επόμενο μήνα αναμένονται να επισκεφθούν την Ελλάδα οι επικεφαλής της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας και Γαλλικής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με σκοπό να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διμερούς συνεργασίας.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ