2018-03-02 01:17:38
Φωτογραφία για Εμφιετζή Ελευθερία: Αποχώρηση από την παράταξη «Νέα Εποχή»
Προς Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος Κ. Μάρκου Δημήτριο

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Mε το έγγραφο αυτό, σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από την παράταξη «Νέα Εποχή», με την οποία και είχα εκλεγεί στις Δημοτικές Εκλογές του 2014.

Το γεγονός ότι μόλις χθες πληροφορήθηκα τυχαία για την τοποθέτησή μου από το 2014 ως αναπληρωματικό μέλος στην σχολική επιτροπή, χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση σε εμένα της ενέργειας αυτής, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι γνωστοί και αντιληπτοί τόσο σε εσάς όσο και αρκετούς από τους συναδέλφους της παράταξης.

Με κάποιους εξ αυτών δώσαμε από κοινού αγώνες στα έδρανα. Οι κυριότεροι εξ’ αυτών των λόγων, άπτονται αφενός στην απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου και την μετατροπή του σε όργανο νομιμοποίησης πολιτικών και παροχής πολιτικού άλλοθι όποτε κρινόταν σκόπιμο.


Αφετέρου κυρίως στον παντελώς διαφορετικό τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όπως φαίνεται, τις αρχές της συνεννόησης, της συνεργασίας της συλλογικότητας, της αξιοκρατίας, της συνέπειας έργων και λόγων, και του αμοιβαίου σεβασμού.

Αρχές που όταν συνεχώς θυσιάζονται στο βωμό προσωπικών στρατηγικών, συμφερόντων και τακτικών, μακριά από ξεκάθαρες θέσεις αλλά και την αναγκαία συζήτηση και την ουσιαστική διαβούλευση επί κρίσιμων θεμάτων, εντός της παράταξης αλλά και με τους πολίτες, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο πραγματικής συνεργασίας!

Πλέον, έχουμε τεράστια διάσταση απόψεων στο τι θεωρούμε ως «συμφέρον των απλών ανθρώπων» στο θέμα του ΚΕΛ, του Αεροδρομίου, του Αστυνομικού Τμήματος, των νόμιμων αδειών λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της Δημόσιας Υγείας και Ευημερίας και γενικώς του ονείρου που έχετε εσείς για την Πόλη μου. Μιας Πόλης που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της, που όμως δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στους κατοίκους της. Της Αρτέμιδας με την τεράστια ιστορία που όμως δεν αναδεικνύεται πουθενά. Της Αρτέμιδας χωρίς καινοτομία, παροχές, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους παραγωγής πολιτισμού και όραμα για τους νέους που δεν έχουν διέξοδο σε αυτή. Η διαβίωσή μου σε αυτή την Πόλη, οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζω σαν πολίτης και σαν γονιός, η εξυπηρέτησή μου στα μαγαζιά της τοπικής αγοράς, μου δίνουν την ευκαιρία καθημερινής επαφής με τους συνδημότες μου και τη δυνατότητα του να είμαι δέκτης των παραπόνων και της απογοήτευσής τους.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί πια στον ίδιο πολιτικό δρόμο, γιατί ο δρόμος που βαδίζετε είναι διαφορετικός από αυτόν που κάποτε χαράξαμε. Αποχωρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο που πήρα την υπερβατική για μένα απόφαση, να ασχοληθώ με την πολιτική και να συνεργαστώ μαζί σας, ενστερνιζόμενη τις δεσμεύσεις που αναλάβατε ενώπιων του λαού του Δήμου προεκλογικά. Ούτε τότε ήμουν, και ούτε τώρα είμαι διατεθειμένη να υπηρετώ και να στηρίζω στρατηγικές και συμφέροντα οποιουδήποτε, πλην αυτών των παιδιών μου και των απλών ανθρώπων. Στην μικρή πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω αποδείξει ότι οι επιλογές μου βασίζονται μόνο σε αρχές και αξίες, τις ίδιες που στηρίζουν τη ανεπίληπτη επαγγελματική και προσωπική μου πορεία και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την φιλοδοξία μου να είμαι ουσιαστικά χρήσιμη και να δίνω μάχες για τους συμπολίτες μου, όποτε και όπου εκείνοι με εμπιστεύονται!

Κατανοώ γιατί κάποιος μπορεί να είναι δέσμιος των υποσχέσεων του και του να πράττει όσα εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων. Σε αντίθεση με πολλούς όμως, εγώ δεν έχω πολιτικά βαρίδια, ούτε «σκελετούς στην ντουλάπα» μου, γι’ αυτό και μπορώ να αντισταθώ στον πολιτικό και κοινωνικό υπόκοσμο, τους διαφθορείς χαρακτήρων και τους ηθικούς δολοφόνους του καιρού και του τόπου μας. Δεν θα μείνω άλλο, γιατί τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή μας κανένα πρόβλημα της καθημερινής ζωής των πολιτών δεν μπορώ να πω ότι έχει επιλυθεί. Δεν είδα να βγήκε η Πόλη μας από κανένα τέλμα, και σίγουρα δεν μπήκε σε καμιά τροχιά ανάπτυξης έως τώρα. Δεν είδα κανένα Δημότη δίπλα μας, να συμμετέχει και να προτείνει. Δεν πείσαμε πρώτα απ’ όλα αυτούς!

Εύχομαι η ανεξαρτητοποίησή μου να είναι αφορμή ενδοσκόπησης για εσάς και την παράταξη και να αλλάξετε σύντομα τρόπο σκέψης και δράσης. Να είστε σίγουρος ότι εγώ τουλάχιστον θα έχω το θάρρος να σας χειροκροτήσω αν καταφέρετε να κάνετε την υπέρβαση και παραδώσετε έναν «Δήμο φιλόξενο, αναπτυξιακό, που θα σέβεται και θα σκύβει με ευαισθησία στα προβλήματα και τις ανάγκες του πολίτη του» όπως του υποσχεθήκαμε ως παράταξη.

Θα συνεχίσω λοιπόν την προσπάθεια μου για το υπόλοιπο της θητείας μας από τα έδρανα του Τοπικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητη Σύμβουλος και δηλώνω βροντερά παρούσα στις μάχες ενάντια στα Οργανωμένα Συμφέροντα. Εύχομαι σε εσάς και τους αγαπητούς συναδέλφους της ομάδας σας, καλή επιτυχία στην προσπάθεια για αλλαγή σελίδας για την Αρτέμιδα και τα Σπάτα.

Γνωρίζω ότι ο δρόμος της ανεξαρτησίας, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύσκολος, μοναχικός και με το ανάλογο κόστος. Δεν είχα πολιτικό παρελθόν και δεν με ενδιαφέρει να έχω απαραίτητα πολιτικό μέλλον. Αν όμως στο τέλος της θητείας μας αποφασίσω ότι θα παραμείνω στην πολιτική, ο αγώνας μου για να γίνει η Αρτέμιδα μια πόλη που θα αξίζει στους κατοίκους της θα είναι κοινός με όποιον έχει τον ίδιο στόχο. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μου με ευθύνη, και με όραμα για την πόλη της καρδιάς μου, μαζί με εκείνους που θα κρίνω ότι είναι έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα ψευτοδιλήμματα και τις διαχωριστικές γραμμές και μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, θα προσπαθήσουν να κάνουν την Αρτέμιδα πραγματική πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, μέσα από πολιτικές συνεργασίας και συνεννόησης που θα υπηρετούν τουs πολίτες της και μόνο!

Αρτέμιδα 28/02/2018

Με τιμή

Εμφιετζή Ελευθερία
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ