2018-04-13 07:10:32
Φωτογραφία για Kαταγγελία της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας για τον διοικητή της Π.Υ. Χαλκίδας
Παραθέτουμε κείμενο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδας

Κύριε Αρχηγέ, καταγγέλουμε ανοιχτά πλέον την παράνομη και θεσμικά επικίνδυνη πρωτοβουλία του Διοικητή της Π.Υ. Χαλκίδας, ο οποίος χωρίς καμία τήρηση των κανόνων νομιμότητας και ενεργώντας κατά παράβαση της διαδικασίας που επιβάλλεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προχώρησε σε κατάθεση πρότασης προς το Δ.Σ. του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ν.Ευβοίας για συγχώνευση των Π.Κ. Κύμης και Αλιβερίου με σκοπό την δημιουργία νέας Π.Υ. σε άλλο σημείο της περιοχής! Η πρωτοβουλία μάλιστα συζητήθηκε και αναλύθηκε από τον ίδιο στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Κύμης – Αλιβερίου στις 2-4-2018 (υπάρχει και σχετικό video της συνεδρίασης στην ιστοσελίδα του Δήμου), βασιζόμενος και μόνο στην άποψη των χιλιομετρικών αποστάσεων του Ν. Ευβοίας και λέγοντας μετά από πίεση μελών του Δ.Σ. ότι αυτό που προτείνει τελικά δεν είναι η κατάργηση των Κλιμακίων αλλά η διατήρηση αυτών με ταυτόχρονη ίδρυση νέας Υπηρεσίας σε άλλο σημείο της περιοχής!


Προφανώς ο κ. Διοικητής δεν γνωρίζει ή σκοπίμως παραβλέπει το νομικό πλαίσιο που διέπει ζητήματα αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Π.Σ. καθότι: Μόνο με απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μπορεί να ρυθμίζονται θέματα κατάργησης, αναστολής ή συγχώνευσής τους (παράγραφος 11, άρθρου 66 του Ν.4249/2014 (ΦΕΚ 73 Α), μετά από σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Π.Σ. (παράγραφος στ, άρθρου 75 του Ν.4249/2014).

Τέτοιες ενέργειες, που πηγάζουν από μάλλον χαρακτηριζόμενες αλλαζονικές συμπεριφορές, με τις οποίες απόρησαν ακόμα και οι παριστάμενοι στο Δ.Σ. του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορούν να επαφίονται στην κρίση ενός Διοικητή Υπηρεσίας, θεωρούμε ότι υποβαθμίζουν το κύρος του Π.Σ. αφού παραβιάζουν τις νομοθετημένες αρχές για τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της γεωγραφικής κατανομής των Υπηρεσιών του Π.Σ.

Το μέγιστο αυτό θέμα δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο ατομικών πρωτοβουλιών και εκτιμήσεων αλλά αποτέλεσμα μελέτης και λήψης όλων των δεδομένων (τοπικών και γενικότερων).

Θεωρούμε εκ των ών ουκ άνευ την παρέμβασή σας για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ