2018-06-06 16:06:23
Φωτογραφία για Πώς να περιτριγυρίζεσαι από καλούς φίλους
Έρευνες έχουν αποδείξει  ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, οι σχέσεις με τους φίλους, οι σχέσεις με την οικογένεια.

Η φιλία είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός  ο οποίος για να διατηρηθεί, θέλει προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Υπάρχουν  τρόποι για το πώς, ενώ είμαστε ενήλικες, να κάνουμε νέους φίλους και να τους διατηρήσουμε.

Ας δούμε κάποιους από αυτούς:

1. Ας προσπαθήσουμε να επανασυνδεθούμε με τους παλιούς μας φίλους. Η επανασύνδεση απαιτεί να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτούς τους ανθρώπους και μέσω αυτών να συναντήσουμε κι έναν μεγάλο ίσως αριθμό νέων φίλων.

Ας αφιερώσουμε χρόνο να βγούμε με τους φίλους μας, να θυμηθούμε τα πράγματα που μας ενώνουν, τις κοινές μας αναμνήσεις και να εστιάσουμε σε αυτά τα θετικά σημεία ώστε να ξαναβρεθούμε σε μια κοινή πορεία.

2. Γνωρίζοντας νέους φίλους να προσπαθήσουμε να ακούσουμε αυτά που μας λέει ο άλλος άνθρωπος. Μια καινούργια σχέση απαιτεί προσοχή, απαιτεί να ψάξουμε να βρούμε κοινά σημεία και τρόπους να περνάνε καλά μαζί μας.


Όσο μαθαίνουμε καινούργια πράγματα για τους καινούργιους φίλους μας, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε μαζί τους. Πρέπει να είμαστε θετικοί απέναντι στους ανθρώπους και να ενθαρρύνουμε οτιδήποτε σχετικό υπάρχει στον νέο φίλο μας και να ενθουσιαζόμαστε με οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή του και είναι θετικό για εκείνον.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φιλίες δοκιμάζονται στις απογοητεύσεις, στις απώλειες και στις στεναχώριες, αλλά και στις αντιδράσεις των φίλων στα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή.

3. Οι φίλοι για να είναι κολλητοί μας, πρέπει να ανοίγονται κι εμείς αντίστοιχα πρέπει να ανοιγόμαστε σε προσωπικές συζητήσεις για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των άλλων. Η ανοιχτή συζήτηση για προσωπικά θέματα εμπεριέχει ρίσκο. Με την ανοιχτή κουβέντα υπάρχει έκθεση συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική, γινόμαστε ευάλωτοι εμείς προς εκείνους και εκείνοι προς εμάς.

Οι φίλοι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονταν  ό ένας με τον άλλον. Οι καλοί φίλοι προβλέπουν τις σκέψεις και τις αντιδράσεις στον άλλον  και έτσι έχουμε λιγότερες συγκρούσεις και λιγότερες απογοητεύσεις στις σχέσεις.

4. Ο εχθρός μιας καλής φιλίας είναι η έλλειψη χρόνου. Ο χρόνος που δαπανάμε με κάποιον είναι ένας δείκτης του πόσο τον εκτιμούμε. Εξάλλου σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται παραμελημένος. Η συχνή επαφή με φίλους, η προτεραιότητα να βλέπουμε τους φίλους μας συχνά είναι μια υπενθύμιση πως έτσι διατηρούμε έναν σημαντικό δεσμό για τη ζωή μας και την ευτυχία μας.

5. Η ευτυχία είναι συνδεδεμένη με τη συμμετοχή, η φιλία είναι συμμετοχή. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι μέλη κάποιου είδους κοινωνικής ομάδας, είτε αθλητισμού ή πολιτιστικών δρώμενων.

6. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως για να διατηρήσουμε μια σταθερή και στενή φιλία θα πρέπει να εκφράζουμε στους φίλους μας γύρω μας πόσο σημαντικοί είναι για εμάς.

Το βασικότερο στοιχείο για να έχουμε γύρω μας φίλους, καλούς φίλους, είναι να δείχνουμε την αγάπη μας με κάθε δυνατό τρόπο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ