2012-06-05 21:27:06
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: Μόνο το 10% των φορολογουμένων είχε κάνει δήλωση πριν λήξει η προθεσμία
Εξηγήσεις έδωσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ για τους λόγους που έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΥΠΟΙΚ παραδέχεται πως μόνο ένα 10% των υπόχρεων είχε κάνει φορολογική δήλωση 11 μέρες πριν λήξει η προθεσμία και ότι «εξαναγκάσθηκε» ουσιαστικά, για τον ίδιο λόγο, να δώσει παράταση! Παράλληλα διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν θα επιβαρυνθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, επειδή η εκκαθάριση φέτος θα γίνει ταχύτατα.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, μέχρι τις 16 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

-Έντεκα μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, είχαν υποβληθεί μόνο 492.869 ηλεκτρονικές και 81.306 χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατ. περίπου.

-Η νέα λήξη της προθεσμίας είναι νωρίτερα από την αντίστοιχη περυσινή

-Η εισροή εσόδων στα ταμεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνει ενωρίτερα από πέρυσι λόγω της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής – για πρώτη φορά – υποβολής των δηλώσεων για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (με εξαίρεση τους συνταξιούχους) και για όλους τους επιτηδευματίες.


Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει ότι αυτό αναμένεται επειδή, σε αντίθεση με τις χειρόγραφες δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται μεγάλος χρόνος επαλήθευσης και καταχώρισης στο σύστημα, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται αυτόματα, γεγονός που βοηθά στην άμεση βεβαίωση του φόρου αλλά και στην διευκόλυνση των διεκπεραιώσεων και ελεγκτικών επαληθεύσεων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ