2012-06-06 01:48:58
Φωτογραφία για Η ανώτατη ποινή που επιβλήθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι τώρα...ήταν για το κινητό μέσα στη φυλακή
Την ανώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται για όσους κρατούμενους «συλλαμβάνονται» να κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εντός φυλακής, ποινή δηλαδή 100 βαθμών, επέβαλε στον προφυλακισμένο 'Ακη Τσοχατζόπουλο το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι βαθμοί ποινής λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κρατουμένου και ιδίως στις περιπτώσεις της υφ' όρων απόλυσης, της χορήγησης άδειας, του ευεργετικού υπολογισμού ημερών ποινής και άλλων ευεργετικών μέτρων.

Στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν παρών ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε το παράπτωμα του.

Την ίδια ώρα, η κόρη του, Αρετή, προσέφυγε κατά της προφυλάκισή της ζητώντας την ακύρωση της προδικασίας και την κήρυξη, ως απαράδεκτης, της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον της, βάσει της οποίας και προφυλακίστηκε. Η προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση, δια του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, υποστηρίζει ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, παρέκαμψε τον Οικονομικό Εισαγγελέα, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα επί οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων.


Η κ. Τσοχατζοπούλου επισημαίνει στους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ότι η μη ενημέρωση του αρμόδιου για φορολογικά και οικονομικά εγκλήματα Εισαγγελέα Εφετών από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθιστά άκυρη την προδικασία. Η προσφυγή της κ. Τσοχατζοπούλου θα κριθεί από το Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.

Προθεσμία, εξάλλου, για να απολογηθεί μετά τις εκλογές ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλή, ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ