2012-06-06 20:30:25
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΓΚΡΑΝΤ
Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει στο "katimagiko.gr", την άποψή του για τον νέο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά και το σχήμα που θα παρέτασε ο ίδιος για τις ανάγκες του εναρκτήριου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Πολωνία.

Αναλυτικά • Άκουσα τώρα για τη μεταγραφή του Λαζαρίδη στον Ατρόμητο, καλή κίνηση είναι αυτή, καλός παίκτης για Ατρόμητο και για να αντικαταστήσει τον Τόμας που πάει στην Κύπρο. Μου άρεσε εμένα ο Τόμας. Ο Ατρόμητος θα κυνηγήσει την τρίτη θέση, πρώτη δεν μπορεί να χτυπήσει ούτε στα όνειρά του, είναι καπαρωμένη η πρώτη θέση από τον Ολυμπιακό, η δεύτερη θέση πιστεύω ότι θα είναι του Παναθηναϊκού που περιμένω να οργανωθεί, και η τρίτη θέση θα διεκδικηθεί από τον ΠΑΟΚ.

• Στον Ατρόμητο θα λείψει ο Μήτρογλου, όχι ο Τάτος, ο Μήτρογλου είναι εκείνος που μετράει, οι γκολτζήδες είναι οι δυσεύρετοι
. Μπαλαδόρος, με καλά πόδια και καλό κεφάλι, με φοβερή απαλλαγή, από τους καλύτερους που υπάρχουν μέσα στην περιοχή. Έξω από την περιοχή είναι το πρόβλημά του, έχει τα δύσκολα και του λείπουν τα εύκολα επειδή δεν δουλεύει όσο πρέπει. Άμα θες να γίνεις παικταράς, θα προσέχεις τη ζωή σου, θα κοιμάσαι νωρίς, δεν θα πίνεις, δεν θα καπνίζεις και θα δουλεύεις πολύ τις ταχύτητες και την αντοχή, πρέπει να κάνεις συνεχείς κινήσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να είσαι σεντερφοράρα.

• Για τον Ζαρντίμ δεν θέλω να πω πολλά, δεν ασχολούμαι με τις διαφημίσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι, εγώ θέλω να δω πρώτα. Με είχαν ζαλίσει με τον Βίλας Μπόας και όταν πήγε στην Τσέλσι είπα στον Γεωργίου «μην ασχολείσαι, αυτός είναι όσα βάλω και όσα φάω». Ε, τον έκαναν σουρωτήρι στην Αγγλία. Και εκτός του Μουρίνιο κανείς Πορτογάλος προπονητής δεν έχει πάρει τίτλους έξω από τη χώρα του. Εκτός και αν ξεχνάω κανέναν. Αλλά δεν θυμάμαι κάποιον. Ευτυχώς πάντως που δεν πήραμε τον ανύπαρκτο Αβραάμ Γκραντ.

• Το πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, σε αργούς ρυθμούς παίζεται η μπάλα εκεί, με κατοχή μπάλας, ένα ποδόσφαιρο που δεν ενθουσιάζει. Ήταν κουραστικό φέτος να δει κανείς πορτογαλικό πρωτάθλημα, ακόμα και η Πόρτο δεν έπαιζε μπάλα. Θα δούμε όμως, θα περιμένουμε, ο Μαρινάκης έχει δείξει ότι του βγαίνουν οι κινήσεις, έχει βάλει πλώρη να περάσει τα 4 σερί πρωταθλήματα που είχε πάρει ο Νταϊφάς.

• Σε ό,τι αφορά την Εθνική, τη φοβάμαι την πρεμιέρα με την Πολωνία διαβάζοντας τη σύνθεση που σκέφτεται ο Σάντος να κατεβάσει. Εγώ θα πάρω θέση, δεν φοβάμαι. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα έρθει. Το λέω από τώρα ότι αυτή η σύνθεση δεν μου αρέσει. Δηλαδή με Καραγκούνη, Κατσουράνη, Μανιάτη στα χαφ, με Νίνη έξω δεξιά, Γκέκα και Σαμαρά. Καταρχήν τα χαφ θα είναι γκαζοζέ και έπειτα ο Νίνης δεν είναι για έξω δεξιά, είναι μόνο για τον άξονα αλλά να έχει δυο χαφάρες πίσω του. Και άμυνα λέει θα βάλει Αβραάμ, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη και Χολέβα. Εντάξει η άμυνα. Η Πολωνία δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι, αν είναι όμως γρήγορη ομάδα θα έχουμε πρόβλημα.

• Εγώ θα έβαζα στα χαφ κόφτη Παπασταθόπουλο, Μανιάτη και Κατσουράνη, έξω δεξιά θα έβαζα τον Σαλπιγγίδη, σέντερ φορ τον Μήτρογλου και αριστερά τον Σαμαρά. Είτε ο Σαμαράς είτε ο Σαλπιγγίδης θα χώνονταν κοντά στον Μήτρογλου και πλάτος θα έκανε ο Τοροσίδης τον οποίο θα κάλυπτε ο Μανιάτης. Ο Παπασταθόπουλος θα επιτηρούσε τον παίκτη πίσω από τον Λεβαντόφσκι που βγαίνει κρυφός.

• Άμυνα θα έβαζα αριστερά Χολέβας, δεξιά Τοροσίδη και σέντερ μπακ Κυριάκο Παπαδόπουλο που ήταν ο καλύτερος παίκτης μας με την Αρμενία και δίπλα του Αβραάμ να επιτηρεί ιδιαίτερα τον Λεβαντόφσκι. Αυτή τη σύνθεση θα κατέβαζα εγώ στην πρεμιέρα, εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ