2012-06-06 22:15:02
Φωτογραφία για Απορρίπτει την ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ο Γκρουέφσκι
Απορρίπτει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes), ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.Μιλώντας στο «Kanal 5» των Σκοπίων, ο Γκρουέφσκι εμφανίστηκε αρνητικός στην αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού για την ονομασία της χώρας, όπως «Βόρεια Μακεδονία» που μετά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ, επανήλθε και πάλι στην επιφάνεια.

«Ο γεωγραφικός προσδιορισμός μπροστά από το «Μακεδονία» θα πλήξει την «μακεδονική ταυτότητα», μετατρέποντάς την σε «βορειομακεδονική» ή οτιδήποτε άλλο» επεσήμανε ο Γκρουέφσκι, παραμένοντας σταθερά στην αδιάλλακτη στάση του απέναντι στο ενδεχόμενο συμβιβασμού με την Ελλάδα. Κατηγορηματικά αντίθετος, εμφανίστηκε και στο «erga omnes» που ζητάει η Αθήνα, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και αλλαγή του Συντάγματος.

Στην ίδια αδιάλλακτη στάση, κινείται και ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, που σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Sitel», χαρακτήρισε έμμεσα την Ελλάδα «ταραξία» της περιοχής , λέγοντας πως δημιουργεί προβλήματα στην …Τουρκία, για την Κύπρο, και στο Κόσσοβο που δεν αναγνωρίζει επίσημα.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ