2018-10-02 21:06:12
Φωτογραφία για Σαλάτα με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα ταχίνι
Αυτή η απίθανη σαλάτα, μας έχει ενθουσιάσει... Απλή προϋπόθεση o ειδικός κόφτης λαχανικών για σπαγγέτι (ή αλλιώς «spiralizer») που υπάρχει στην αγορά και κόβει τα λαχανικά με αυτόν τον μοναδικό τρόπο. Τα λαχανικά κόβονται ωμά γι’ αυτό προτιμάμε λαχανικά που μπορούν να καταναλωθούν χωρίς ψήσιμο ή βράσιμο.

 Παρ’ όλα αυτά, η επιλογή των λαχανικών για την σαλάτα είναι μεγάλη, ενώ τα περισσότερα απ’ αυτά αναφέρονται παρακάτω. Όσο πιο πλούσια η σαλάτα μας, τόσο πιο νόστιμη και εντυπωσιακή. Την σαλάτα συνοδεύει μια σάλτσα με ταχίνι με άρωμα λεμονιού που προσφέρει γήινη και υγιεινή αίσθηση. Αν όμως δεν είστε φίλοι του ταχινιού, δοκιμάστε την με απλό λαδόξιδο ή λαδολέμονο. Ετοιμάστε την μια καθημερινή σαν διαφορετική, πλούσια σαλάτα ή για τους καλεσμένους σας αν θέλετε να προσφέρετε σαλάτα πρωτότυπη και εντυπωσιακή. Τέλος, η σαλάτα γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη και δροσερή αν ενδιάμεσα των λαχανικών προσθέσουμε φρούτα όπως μήλο, αχλάδι ή σπόρια από ρόδι.


30'

Χρόνος Ετοιμασίας

4-6 άτομα

Μερίδες

1/5

Βαθμός Δυσκολίας

Αν έχετε δυσκολία να βρείτε τον κόφτη, δοκιμάστε την πρωτότυπη σαλάτα λαχανικώνπου είναι ίδιας λογικής κι ετοιμάζεται μόνο με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζω πρώτα την σάλτσα ταχινιού τοποθετώντας όλα τα υλικά στο μίνι μπλέντερ. Χτυπάω όλα τα υλικά μέχρι να έχω μια λεία κρέμα, δοκιμάζω και διορθώνω την γεύση. Η σάλτσα ταχινιού πρέπει να είναι λεπτόρρευστη για να χυθεί ομοιόμορφα πάνω στην σαλάτα. Διατηρώ την σάλτσα στο ψυγείο για 1-2 ώρες προτού την χρησιμοποιήσω να δέσουν οι γεύσεις. Αν η σάλτσα είναι πηχτή την αραιώνω με λίγο νερό ενώ γνωρίζω πως στο ψυγείο η σάλτσα θα σφίξει.

Πλένω τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσω, κόβω τις άκρες τους και τα ξεφλουδίζω. Ξεκινάω πρώτα από το παντζάρι το οποίο κόβω με τον ειδικό κόφτη και τοποθετώ στον πάτο του μπολ για να μην δώσει χρώμα στα ανοιχτόχρωμα λαχανικά. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω τη σαλάτα, ανακατεύω ελαφρά και κατόπιν ρίχνω την σάλτσα ταχινιού. Γαρνίρω με τα φύλλα κόλιανδρου, τα σπόρια ροδιού και τους ανάμεικτους σπόρους. Καλή απόλαυση!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ