2018-10-04 21:30:34
Φωτογραφία για Ψαριανός: Η επάνασταση του 1821 είναι παραμύθι
  «Η επανάσταση του ’21 - που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι - είναι ένα

παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος» είπε στη Βουλή ο Γρηγόρης Ψαριανός

Παραμύθια για σανοφάγους χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Ψαριανός τις απόψεις πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται η τρόικα και ο «ξένος παράγοντας» υποστηρίζοντας πως στο παρελθόν «μια άλλη τρόικα έφτιαξε» το ελληνικό κράτος και πως «η ελληνική επανάσταση του 1821 είναι παραμύθι».

«Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 - που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι - είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαριανός από το βήμα της Ολομέλειας για να προσθέσει:

«Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη
. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος . Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι»

Επιχειρώντας να καυτηριάσει όσους αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους για τα δεινά της χώρας συμπλήρωσε «Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το κυπριακό, για τη Χούντα, για τη μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά έφταιγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάγους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κερατάδες τους ξένους»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ