2012-06-07 15:14:11
Φωτογραφία για S&P:Υποβάθμισε ΔΕΗ και ΟΤΕ
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ και του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, όπως αναφέρει το Reuters.

Για τη ΔΕΗ η αξιολόγηση έχει πλέον περιοριστεί σε "CC" από "CCC", με τον οίκο να χαρακτηρίζει  αρνητικές τις προοπτικές της εταιρείας.

"Η ΔΕΗ είναι ευάλωτη στις τεταμένες συνθήκες λειτουργίας και χρηματοδότησης στην Ελλάδα.Επιπλέον, τώρα πιστεύουμε τώρα ότι υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη", αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Για τον ΟΤΕ, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση υποβαθμίστηκε σε σε "Β- από "Β" προχώρησε την Πέμπτη ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, δίνοντας επίσης αρνητικές προοπτικές στην εταιρεία.

"Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι θα συνεχιστεί η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην εγχώρια αγορά του ΟΤΕ, συμπεριλαμβανομένου και μιας ενδεχόμενης νέας χρεοκοπίας ή έξοδο της χώρας από το ευρώ μετά από ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα στις 17 Ιουνίο", αναφέρει σε ανακοίνωση της η S&P.
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ