2018-10-09 19:45:37
Φωτογραφία για Οι αριθμοί και τα νούμερα
Δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Όσο κι αν επιμένουν τα νούμερα, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. (Νούμερα εισί οι διαχειριστές των εν λόγω αριθμών). Των αριθμών που αφορούν στο χρέος, τα τοκοχρεολύσια, τις δόσεις. Τα πλεονάσματα, τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις δαπάνες περικοπές. Δεν βγαίνουν! Όμως τα νούμερα επιμένουν ότι οι αριθμοί βγαίνουν.

Μπορούμε βεβαίως να κατεβούμε όλοι απ’ το τρένο και να αρχίσουμε να το σπρώχνουμε. Μπορεί έτσι ο συρμός να μη μετακινηθεί ούτε πόντο, αλλά τα νούμερα θα επιμένουν ότι μπορούμε να σπρώξουμε την αμαξοστοιχία τουλάχιστον έως το επόμενο τούνελ.

Τώρα ξανατρέμουν, φέρ’ ειπείν, οι τράπεζες. Παράξενο! Δεν είχαμε συμφωνήσει με τον Πανάγαθο ότι στην Ελλάδα όλα θα είναι νηφάλια και ψύχραιμα για τα επόμενα 60 - 90 χρόνια; Κωλοτούμπες κάνει τώρα ο Παντοδύναμος και μας τα χαλάει;

Ας μείνουμε όμως μόνο στους αριθμούς που αφορούν στις τράπεζες (αρμοδιότητες κυρ-Αλέκου πλέον)
. Όπως γράφει η «Handesblatt», τα κόκκινα δάνεια (τα μη εξυπηρετούμενα και τα θεωρούμενα επικίνδυνα) αγγίζουν τα 88,6 δισ.! Ήτοι αποτελούν το 48% του συνολικού δανεισμού! Επίσης, αυτά τα 88,6 δισ. αντιστοιχούν στο 50% του ελληνικού (λεηλατούμενου) ΑΕΠ Είναι ύστερα απ’ όλο αυτό «να μην είναι νευρικοί οι επενδυτές», όπως γράφει πάλι η «Handesblatt»; (Τους έχει κοπεί η όρεξη και δεν τρώνε το φαΐ τους). Αλλά έτσι είναι οι επενδυτές-κατακτητές: όταν δεν τρώνε τον άμπακο, λιμοκτονούν και είτα κλονίζονται οι τράπεζες, κόβονται οι συντάξεις, αρπάζουν τους υδρογονάνθρακες οι Αμερικανοί και πριν να φάει τη Θράκη ο κ. Ερντογάν, δίνει ο Τσίπρας στον κ. Ζάεφ κάτι βαλτοχώραφα που κληρονόμησε απ’ τον πατέρα του – ας πάει και το παλιάμπελο! Έτσι είναι ο καπιταλισμός, η λογική του δουλεύει ρολόι.

Όμως, το έχουμε ξαναδεί το έργο! Συνεπώς χρειαζόμαστε νέες ιδέες, εφευρετικότητα, ρηξικέλευθες λύσεις. Λόγου χάριν να συλλάβει ο Τσίπρας τον κ. Λαφαζάνη. Κόκαλο τα σπρεντ, άναυδα τα σουάπς, κατάρρευση της Εποπτείας, απελευθέρωση της Κνωσού απ’ το Υπερταμείο – όλα καλά! Δεν θα ξανακλάψει η Μπέτυ ποτέ. Ούτε οι κροκόδειλοι του Άνω Νείλου. (Για τον Κάτω Νείλο τα πράγματα δεν είναι τόσο σαφή, διότι εκεί οι κροκόδειλοι είναι λαϊκιστές).

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, τώρα που τα μνημόνια τελείωσαν, η έξοδος στις αγορές δεν θα είναι περίπατος, όπως παραδέχεται ακόμα και ο Τσίπρας, όμως συν Αθηνά και χείρα κίνει, βάλτε ένα χεράκι κι εσείς να σπρώξουμε το τρένο ώς το επόμενο τούνελ…

ΣΤAΘΗΣ Σ. / topontiki
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ernesto Che Guevara
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ernesto Che Guevara
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ