2012-06-07 19:54:12
Φωτογραφία για Ο Φράγκος για το ολοκαύτωμα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γ. Σοφιανίδη, παρέστη σήμερα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 188η Επέτειο από το ολοκαύτωμα της Κάσου.

Ο κ. Φράγκος με το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Σήμερα οι Κασιώτες, τίμησαν με την καθολική παρουσία τους, τη θυσία των προγόνων τους παρουσία του Σεβασμιότατου, των τοπικών και περιφερειακών αρχών.

Πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι οι εξανδραποδισμοί, μπορεί να ισοπέδωσαν το νησί, πλην όμως δεν κατόρθωσαν οι Οθωμανοί να το απαλείψουν από προσώπου γης. Όπως είπε και η κυρία Σοφία Καταλανού, χωρίς μιζέρια, χωρίς να λοιδορούν την τύχη τους και με έδρα και βάση το πένθος τους, ξανάστησαν την Κάσο και έτσι ξανάγινε το νησί των εφοπλιστών. Το νησί που με τα εκατό καράβια του, μετείχε στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδος.


Εκείνο που μας προκαλεί όμως θλίψη, είναι ότι κατά καιρούς εμφανίζονται γείτονες μας, που προσπαθούν να αμφισβητήσουν το επίπεδο του πολιτισμού μας και την αξιοπρέπεια μας. Διότι το παν στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά. Είναι ο πολιτισμός, οι επιστήμες, η τέχνη. Σε αυτά η πατρίδα μας πρωτοπορούσε και θα πρωτοπορεί πάντα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα κοντά στους ακρίτες σεμνά και δίπλα τους και απολαμβάνουμε την αγάπη τους.

Τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι μου έχει γίνει αίτημα οι Εθνοφύλακες της Ρόδου, να είναι ενεργοί και μετά τα 60 τους, μέχρι τα 65 έτη τους. Τους εύχομαι να τα εκατοστίσουν και να τους έχουμε κοντά μας».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ