2019-01-30 19:56:45
Φωτογραφία για Ο Σφιντέρσκι τον γλίτωσε από γκέλα
Είδε το… χάρο με τα μάτια του, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1 στην Τούμπα, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Δικέφαλος, παρά τη σαφή ανωτερότητά του, ισοφαρίστηκε από γκολ-οφσάιντ του Μάνου στο 52′, έχασε πέναλτι, αλλά τελικά στο 87′ ο Σφιντέρσκι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Απόλυτα κυρίαρχος από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ παίζοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του και φτάνοντας με ευκολία στη μεγάλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 20λεπτο, ο Δικέφαλος είχε ήδη 6 τελικές προσπάθειες και 84% κατοχής της μπάλας! Οι ευκαιρίες άρχισαν από το 2ο λεπτό με σουτ του Πέλκα, ενώ κοντά στο γκολ βρέθηκαν και οι Άκπομ, Λημνιός, Μίσιτς και Μάτος. Παρόλα αυτά, είτε ο Βελλίδης είτε η αστοχία δεν επέτρεψαν στον Δικέφαλο να βρει δίχτυα. Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να ασκούν πίεση παίζοντας στις πτέρυγες και κυρίως από αριστερά με Μπίσεσβαρ και Γιαννούλη
. Τελικά, το γκολ ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Στο 37′, ο Ευαγγέλου έκανε λάθος και μετά ανέτρεψε τον Άκπομ μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο 38′. Στο 42′, ο Μαουρίσιο απείλησε με μακρινό σουτ που έφυγε άουτ, έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, στο οποίο οι τελικές προσπάθειες ήταν 12-0 και η κατοχή μπάλας 81%-19%…Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με το ίδιο μοτίβο. Πέλκας και Μπίσεσβαρ έχασαν ευκαιρίες, πριν όμως έρθει ένα γκολ εντελώς κόντρα στη ροή του ματς. Στο 52′, ο Μάνος, από θέση οφσάιντ, βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και περνώντας την μπάλα από πάνω του έκανε το 1-1, στην πρώτη τελική του ΠΑΣ! Στο 59′, ο Ζαμπά πέρασε στη θέση του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 62′ ο Μαουρίσιο έχασε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας μόνος του άουτ. Ίδια κατάληξη είχε το σουτ του ίδιου στο 64′. Στο 68′ μπήκε και ο Σφιντέρσκι αντί του Λημνιού, με τον Πέλκα να πηγαίνει στα άκρα και το σύστημα να γυρίζει στο 4-4-2. Στο 70′, ήταν η σειρά του Άκπομ να αστοχήσει από καλή θέση, ενω σουτ του Ζαμπά στο 74′ κατέληξε κόρνερ. Ακολούθησε η αλλαγή του Μίσιτς με τον Ελ Καντουρί, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται συνέχεια στην επίθεση για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Στο 76′, ο Λίλα ανέτρεψε καθαρά τον Άκπομ μέσα στην περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε. Η πίεση συνεχίστηκε από τον Δικέφαλο, οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κερδίσουν χρόνο, αλλά το γκολ ήρθε. Στο 87′, μετά από γέμισμα, ο Μάτος γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στην περιοχή και ο Σφιντέρσκι με σουτ έκανε το 2-1.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ