2012-06-11 15:27:03
Φωτογραφία για Ο Πούτιν στριμώχνει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης
Στον εισαγγελέα κλήθηκαν να εμφανιστούν την Τρίτη - ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν σε ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση - πολλοί Ρώσοι ηγέτες της αντιπολίτευσης, στων οποίων τα διαμερίσματα πραγματοποίησαν τη Δευτέρα έρευνα οι Αρχές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το πρακτορείο επικαλέστηκε εκπρόσωπο της μεγαλύτερης υπηρεσίας ποινικών ερευνών, της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Έρευνας, σύμφωνα με τον οποίο εκείνοι στων οποίων τα σπίτια πραγματοποιήθηκαν έρευνες "κλήθηκαν στην Επιτροπή Έρευνας στις 12 Ιουνίου".

Η Επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περίπου 10 εφόδους σε σπίτια που συνδέονται με μια ποινική έρευνα για τα επεισόδια βίας κατά της αστυνομίας στη διάρκεια διαδήλωσης στη Μόσχα, την παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 7 Μαϊου.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και Σεργκέι Ουντάλτσοφ είναι δύο πολιτικοί στων οποίων τα διαμερίσματα στη Μόσχα πραγματοποιήθηκαν έρευνες, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας.


"Γίνεται έρευνα στο σπίτι μου", έγραψε στο Twitter ο Ναβάλνι, μπλόγκερ κατά της διαφθοράς και ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων που προκάλεσαν οι καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Πούτιν.

"Ουσιαστικά ξήλωσαν την πόρτα", έγραψε ο ίδιος. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ekho Moskvy ανέφερε ότι η αστυνομία εμπόδισε τον δικηγόρο του Ναβάλνι να εισέλθει στο διαμέρισμα.

Ο Πούτιν κέρδισε τον Μάρτιο μια εξαετή προεδρική θητεία παρά το κύμα των διαδηλώσεων που συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους από την ημέρα της ορκωμοσίας μεγάλη συγκέντρωση αύριο στη Μόσχα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Ουντάλτσοφ, κλήθηκε να εμφανιστεί αύριο στον εισαγγελέα, γεγονός που ενδέχεται να τον εμποδίσει να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο την Παρασκευή που αυξάνει δραστικά το ύψος των προστίμων για διασάλευση της δημόσιας τάξης στη διάρκεια διαδηλώσεων, γεγονός το οποίο οι αντικυβερνητικοί χαρακτηρίζουν απόπειρα φίμωσης των διαφωνούντων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ