2012-06-12 02:27:28
Φωτογραφία για Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία...
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις. Τα περισσότερα θύματα φαίνεται να είναι στην κεντρική επαρχία της Χομς καθώς και στην πόλη Ντερ αλ-Ζουρ στο ανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο ειδικός διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου, Kofi Annan, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας, όπου οι αναφορές για χρήση βαρέων όπλων κατά αμάχων και αντικαθεστωτικών είναι δεκάδες καθημερινά.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή ειδικά στις δύο επαρχίες της Χόμς και της Λατάκιας, οι οποίες δέχονται διαδοχικούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, με τους κατοίκους να απευθύνουν έκκληση στον Ο.Η.Ε. να επέμβει.

Από την πλευρά τους, οι παρατηρητές του Διεθνούς Οργανισμού τονίζουν ότι πολλοί άμαχοι μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχουν παγιδευτεί σε γειτονιά της επαρχίας Χομς και γίνεται προσπάθεια μέσω διαπραγματεύσεων ώστε να εκκενωθεί η περιοχή από τους αμάχους, με την άδεια του κυβερνητικού στρατού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ