2012-06-12 04:52:03
Φωτογραφία για Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Μουμπάρακ
Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Αιγύπτιου πρώην προέδρου, που υποφέρει από νευρικό κλονισμό, σοβαρή κατάθλιψη και... αυξημένη αρτηριακή πίεση και παρακολουθείται στενά στο νοσοκομείο της φυλακής Τόρα, στο Κάιρο.

Ο 84χρονος έκπτωτος Αιγύπτιος πρόεδρος , υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές και επακολούθησε η διαδικασία της ανάνηψης, σύμφωνα με ιατρική πηγή της φυλακής, η οποία πρόσθεσε ότι "ο πρόεδρος περιοδικά χάνει τις αισθήσεις του, επίσης αρνείται να σιτιστεί".

Λίγο αργότερα, ο υπουργός εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Μουμπάρακ έπεσε σε κώμα. «Ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε πλήρη καταστολή. Οι αρχές έδωσαν άδεια και στους δύο γιους του, Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της φυλακής για να είναι δίπλα στον πατέρα τους» δήλωσε ο υπουργός Αλάα Μαχμούτ.

Χθες Κυριακή, τον έκπτωτο πρόεδρο επισκέφθηκε η σύζυγός του Σούζαν,συνοδευόμενη από τις συζύγους των Αλάα και Γκαμάαλ. Οι επισκέψεις αυτές τροφοδότησαν επίμονες φήμες ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ πέθανε και ότι οι αρχές αποκρύπτουν το γεγονός για να μην επικρατήσει πανικός και χάος στην χώρα , εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών , στις 16 και 17 Ιουνίου.


Η υγεία του Χόσνι Μουμπάρακ, έχει επιδεινωθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ισόβια κάθειρξη, το προηγούμενο Σάββατο . Από το προηγούμενο Σάββατο, 2 Ιουνίου, υποβλήθει πολλές φορές σε τεχνητέςαναπνοές και οι θεράποντες γιατροί έχουν συστήσει τη μεταφορά του σε στρατιωτικό ή άλλο μεγάλο νοσοκομείο.

Το ίδιο αίτημα έκαναν στις αρχές και οι συγγενείς του, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι - στην παρούσα φάση- ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να μετακινηθεί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του.

Πριν την οριστική απόφαση του δικαστηρίου, ο Μουμπάρακ – ο οποίος αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας- νοσηλευόταν φρουρούμενος σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Όταν ανακοινώθηκε η ποινή των ισοβίων, ο έκπτωτος πρόεδρος ξέσπασε σε κλάματα και αναφώνησε: «Η Αίγυπτος με πούλησε. Τώρα θα με αφήσουν να πεθάνω».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ