2019-04-02 21:00:34
Φωτογραφία για Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα..
Μία ολόκληρη κοινωνία έχεις την αίσθηση ότι είναι παρατημένη και έχει αποδεχθεί τη μοίρα της ότι τίποτα δεν θ αλλάξει και συνεπώς πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μετριότητα και την ήσσονα προσπάθεια.

Η δεκαετής κρίση γκρέμισε την αίσθηση ασφάλειας για το μέλλον όπως νομίζαμε ότι θα είναι στα χρόνια της ευμάρειας και της επίπλαστης ευτυχίας των δανεικών και της φιγούρας.

Δεν χάθηκαν μόνο οι εργασίες σταθερής απασχόλησης,

δεν αυξήθηκε μόνο η κατάθλιψη σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που έχει αναδειχθεί σε νόσος της εποχής.

Δεν κατέρρευσε μόνο το ασφαλιστικό και υγειονομικό σύστημα της χώρας,

εν αυξήθηκε μόνο η παραβατικότητα,

δεν εγκατέλειψαν μόνο τη χώρα σχεδόν μισό εκατομμύρια άνθρωποι στις πιο παραγωγικές ηλικίες των 18-40 ετών.

Συνέβη κάτι συνταρακτικό που είτε οι πολιτικοί το αποσιωπούν είτε δεν αντιλαμβάνονται το σφυγμό της κοινωνίας.


Χάθηκε η ελπίδα ότι κάτι θ' αλλάξει προς το καλύτερο και οι περισσότεροι έχουν εθισθεί να έχουν τις λιγότερες απαιτήσεις από τη ζωή τους και να μην προσπαθούν να αλλάξουν τη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

Μία ολόκληρη κοινωνία έχεις την αίσθηση ότι είναι παρατημένη και έχει αποδεχθεί τη μοίρα της ότι τίποτα δεν θ αλλάξει και συνεπώς πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μετριότητα και την ήσσονα προσπάθεια.

Ειδικά οι ηλικίες που έχουν χτυπηθεί από την ανεργία μεταξύ 45-60 ετών αντιλαμβάνονται ότι και βιολογικά δεν θα προλάβουν να δούνε την επόμενη ανάκαμψη της χώρας αλλά και να έχουν το ίδιο επίπεδο ζωής με αποτέλεσμα να έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια.

Προφανώς και στη κυβέρνηση αντιλαμβάνονται αυτή την εικόνα παραίτησης και εθίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε επιδόματα και έκτακτες ενισχύσεις. Ίσως εδώ είναι και η απάντηση γιατί η πλειοψηφία των πολιτών δεν συμμετέχει σε διαδηλώσεις για να πετύχει καλύτερη ποιότητα ζωής και παραμένει αδρανής.

Ότι δεν αλλάζει και δεν ανανεώνεται στη ζωή αναγκαστικά θα σβήσει. Όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δούμε πιο αισιόδοξα τη ζωή μας. Περάσαμε από τυφώνες και επιβιώσαμε και αυτό είναι ένα θαύμα από μόνο του . Η χώρα χρειάζεται ενεργούς πολίτες που θα είναι όμως αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα.

Aπ΄το "δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα" του Κ.Βάρναλη

είναι ώρα να περάσουμε στο... "από το σωρό βρείτε την απλότητα,από την ασυμφωνία βρείτε την αρμονία.Στη μέση της δυσκολίας βρίσκεται η ευκαιρία" του Αλμπερτ Αϊνστάϊν..
Σ.Αν.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ