2019-07-21 10:04:46
Φωτογραφία για Αλλάζουν τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις: Προσλήψεις, μεταθέσεις και θητεία στο επίκεντρο – Αναλυτικά το πλάνο του ΥΠΕΘΑ
Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αδράνεια στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές, που θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ των ελληνικών όπλων.

Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σε 4 αλλαγές σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Αρχικά, οι αρχηγοί όλων των Δυνάμεωνέχουν ζητήσει την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών οπλιτών καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται 1200 οπλίτες, εκ των οποίων οι 400 για τις Ειδικές Δυνάμεις, 400 προορίζονται για θέσεις τεχνικού προσωπικού και 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι 800 που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 2000 είναι για το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία. Επόμενος στόχος τη νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.


Ακόμα ένας τομέας που αναμένεται να δεχθεί αλλαγές έχει να κάνεις με τις μεταθέσεις των στρατιωτικών. Το υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους, σχετικά με τα μόρια που παίρνουν όταν υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας επί των ημερών του απέφυγαν οποιαδήποτε συζήτηση για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Το οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώθηκε δραματικά την περίοδο της κρίσης και οι ανώτατοι στρατιωτικοί επιτελείς εισηγούνται τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα μέτρα -σε συνδυασμό όμως και με άλλα- την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία από τις «καυτές πατάτες» που έχει να διαχειριστεί το νέο υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ