2019-09-06 00:47:28
Φωτογραφία για Η Bosch κάνει την ανεύρεση parking παιχνιδάκι
Νέος αισθητήρας εντοπισμού χώρου στάθμευσης

Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να απαλλαγείτε από την χρονοβόρα και αγχώδη

διαδικασία ανεύρεσης στάθμευσης, κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα αστικό κέντρο ; Κι όμως, η Bosch το κάνει πραγματικότητα, με έναν αισθητήρα εντοπισμού θέσης στάθμευσης. Ο PLS (Parking Lot Sensor) έρχεται να αποσυμφορήσει τους δρόμους από το μποτιλιάρισμα αλλά και να γλυτώσει τον οδηγό από την ταλαιπωρία, μειώνοντας το χρόνο αναζήτησης parking κατά 35%.

Eγκατεστημένος στο οδόστρωμα, ο αισθητήρας ελέγχει πολύ γρήγορα εάν μια θέση είναι ελεύθερη ή πιασμένη. Η πληροφορία μεταφέρεται άμεσα μέσω Bluetooth σε μια κεντρική πλατφόρμα, η οποία και αναλαμβάνει να αξιολογήσει τα δεδομένα καθώς και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Ο PLS είναι αρκετά ανθεκτικός, περνώντας σε ποσοστό 95% τους ελέγχους, κατά τους οποίους πάνω από 50 διαφορετικοί τύποι οχημάτων δοκιμάστηκαν να περνούν από πάνω του. Ένα επιπλέον διαπιστευτήριο της ανθεκτικότητας του προϊόντος είναι, ότι έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί κανονικά σε περίπου 25 ευρωπαϊκές πόλεις.


Ο αισθητήρας χώρου στάθμευσης της Bosch μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε σε ελεύθερους χώρους στάθμευσης μέσα στην πόλη και σε ιδιωτικά parking, είτε σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σε ζώνες στάθμευσης μικρής διάρκειας. Γενικότερα ο PLS αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο για τις πόλεις, όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση των θέσεων στάθμευσής τους. Η χρήση του συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθώς μειώνονται οι εκπομπές CΟ2 από τα αυτοκίνητα , τη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης κατά 30%, τον γρηγορότερο έλεγχο της χρήσης των υποδομών στάθμευσης και την αποτελεσματικότερη χρήση των συστημάτων παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Επίσης μέσω του PLS, βελτιώνεται η διαδικασία φόρτισης και η εμπειρία του χρήστη, στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μπορούν να ανιχνευτούν έγκυρα και γρήγορα, τόσο τα περιστατικά παράνομης στάθμευσης, όσο και τα οχήματα που έχουν υπερβεί το επιτρεπόμενο χρονικό όριο παραμονής, σε ζώνες στάθμευσης μικρής διάρκειας.

Ο αισθητήρας χώρου στάθμευσης της Bosch δεν απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες εγκατάστασης. Σε αντίθεση με άλλους αισθητήρες της αγοράς, μπορεί να κολληθεί σε διαφορετικού τύπου επιφάνειες ή να βιδωθεί στο έδαφος εύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να αφήσει σημάδια, γεγονός σημαντικό για τους ενοικιαζόμενους χώρους. Η δε συντήρηση του είναι ελάχιστη, καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι 5 χρόνια και ο πυρήνας του αισθητήρα μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί η βάση από το έδαφος. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του έξυπνου συστήματος ανεύρεσης στάθμευσης της Bosch είναι, ότι ενώ οι άλλοι πάροχοι βασίζονται εν μέρει στα κλειστά συστήματα, η Bosch ακολουθεί μια ανοιχτή προσέγγιση. Αυτό επιτρέπει στις πόλεις να ενσωματώσουν τους αισθητήρες χώρους στάθμευσης της Bosch στα έξυπνα συστήματά τους, ακόμη και αν αυτά είναι από άλλους κατασκευαστές.

Ο PLS έχει ήδη έρθει στην χώρα μας από το τμήμα Business Development της Bosch Ελλάδας, προκειμένου να δοκιμαστεί σε διάφορα projects «έξυπνη πόλης».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ