2019-09-09 19:18:07
Φωτογραφία για Συλλυπητήρια από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
«Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μας γεμίζει με θλίψη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απώλεια του τραγουδοποιού. Χαρακτηρίζει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ως έναν σπουδαίο καλλιτέχνη με πολυσύνθετο ταλέντο για να προσθέσει ότι «διέπρεψε τόσο ως συνθέτης και στιχουργός όσο και ως τραγουδιστής».

«Συνεργάστηκε με πάρα πολλά από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Η φωνή, οι νότες και οι στίχοι του αγαπήθηκαν από ολόκληρες γενιές», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους του».

ΚΚΕ: Μας αφήνει για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετά το ΚΚΕ τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ σημειώνει πως «ένας ακόμη σπουδαίος μουσικός δημιουργός έφυγε ξαφνικά από την ζωή, αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του. Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη ''Συντροφιά'' μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας».


Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν «εγγονός του εκτελεσμένου, τον Απρίλιο του 1948, Βολιώτη αγωνιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έδινε δυναμικό παρών και στο κίνημα, με όπλο του τη μουσική του, ρίχνοντας ''κόκκινο στη νύχτα''».

Συνεχίζοντας, το ΚΚΕ τονίζει πως «θα θυμόμαστε πάντα τη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε εκλογικές μάχες που έδινε το Κόμμα, με δηλώσεις στήριξης, αλλά και τη συμμετοχή του δυναμικά και ενεργά, όπως το 2006 που εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας, με το συνδυασμό του ΚΚΕ ''Συμπαράταξη για την Αθήνα''».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
M31: The Andromeda Galaxy
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
M31: The Andromeda Galaxy
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ