2012-03-13 23:48:13
Φωτογραφία για OHE: 230.000 ΣΥΡΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ
Περίπου 230.000 Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τότε που άρχισαν οι αναταραχές πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 30.000 υπολογίζεται ότι έχουν καταφύγει στο...

εξωτερικό και 200.000 έχουν εκτοπιστεί εντός της Συρίας.

Σύμφωνα με το συντονιστή της αρμοστείας για τη Συρία, Πάνο Μουμτζή, «σε ημερήσια βάση εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να περνούν σε γειτονικές χώρες», κυρίως την Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι θα τοποθετήσουν επιθεωρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα γειτονικά κράτη της Συρίας προκειμένου να περισυλλέξουν μαρτυρίες από πρόσφυγες σχετικά με «βαρβαρότητες» που συμβαίνουν στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ όρισε την 7η Μαΐου ως ημερομηνία για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών βάσει του νέου συντάγματος της χώρας, αναφέρεται στον ιστότοπο του συριακού κοινοβουλίου.

Ένα σύνταγμα, το οποίο επιτρέπει περισσότερο πολιτικό πλουραλισμό, εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το Φεβρουάριο, ωστόσο η αντιπολίτευση το απορρίπτει επιμένοντας ότι ο Ασαντ πρέπει να αποχωρήσει. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ