2019-11-22 17:19:28
Φωτογραφία για Δίκη Siemens: Αναγνώριση ελαφρυντικού για 2 από τους 22 ενόχους πρότεινε η εισαγγελέας
Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα

Απορριπτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελένης Σκεπαρνιά ως προς τα ελαφρυτνικά που ζήτησαν 20 από τους 22 συνολικά καταδικασθέντες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα στη δίκη για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας με τη σχετική πρότασή της σήμερα προς το δικαστήριο ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων 20 καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών (όπως σύννομος βίος, μετέπειτα καλή συμπεριφορά κ.ά). Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού μόνο για δυο εξ αυτών. Πρόκειται για δυο επιχειρηματίας που φέρονται να λειτούργησαν ώς παρένθετα πρόσωπα στη διακίνηση παράνομου χρήματος από τη Siemens. Για τα δυο αυτά πρόσωπα η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου πρότερου βίου. Την τελική, ωστόσο, απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο.


Από νωρίς σήμερα το πρωί οι συνηγόροι των κατηγορουμένων συνέχισαν τις αγορεύσεις τους στο δικαστήριο ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών στους εντολείς. Συγκεκριμένα, ζήτησαν, κατά περίπτωση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και τις ποινές θα συνεχιστεί τη προσεχή Δευτέρα και το επόμενο διάστημα αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των για τους 22 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ