2019-12-20 00:01:06
Φωτογραφία για MINI: Clubman SUV
Στις ΗΠΑ, η MINI χάνει αρκετές πωλήσεις επειδή διαθέτει στη γκάμα της μόνο ένα SUV –

το Countryman – το οποίο πολλοί Αμερικανοί αντιλαμβάνονται ότι είναι μικρό για να δικαιολογήσει την τιμή αγοράς του. Η στροφή προς τα SUV προκάλεσε απότομη πτώση στις πωλήσεις του hatchback. Ο επικεφαλής σχεδιαστής Oliver Heilmer αποκάλυψε πως το επόμενο Clubman θα μπορούσε να μετακινηθεί προς μια μορφή SUV. Επί του παρόντος, Clubman είναι ελαφρώς μικρότερο από το Countryman, ενώ και τα δύο είναι πολύ κοντά στις τιμές αγοράς.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο εάν το Clubman θα γίνει ουσιαστικά μεγαλύτερο προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το Countryman, ή αν το τελευταίο θα αυξηθεί για να χωρέσουν δύο SUV με σαφώς διαφορετικά μεγέθη στη γκάμα. Ο Heilmer αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή επιστροφή του ονόματος Traveler ως ηλεκτρικό MPV που θα μοιράζεται εξαρτήματα με τη BMW i3. Μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται να αναβαθμιστεί η απόδοση του MINI hatchback. Και συνέχισε: “Έχουμε εβδομαδιαίες συζητήσεις για τη βελτίωση του εσωτερικού χώρου αλλά και τη μείωση των εξωτερικών διαστάσεων. Αλλά δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια τελεσίδικη απόφαση. Ίσως αυτό να γίνει το επόμενο έτος. Σημείωσε επίσης ότι “το κόστος εξέλιξης είναι επίσης ένα ζήτημα”.


Ο Heilmer δήλωσε ότι «όλοι πιέζουν προκειμένου να βελτιωθεί η εκμετάλλευση εσωτερικού χώρου». Σε ότι αφορά στο πεντάθυρο, η ομάδα σχεδιασμού εργάζεται εντατικά ώστε να βελτιώσει την αισθητική της. “Θέλω κάθε μοντέλο να είναι μικρότερο. Αλλά τα μικρά μπορεί να μην είναι χρήσιμα στις πωλήσεις”, παραδέχτηκε – εξ ου και η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου Clubman. Ο Heilmer είπε ότι “η αναγνώριση είναι πολύ σημαντική, παραταύτα, τα πίσω φώτα δεν μπορεί να παραμείνουν ίδια. Πρέπει να είμαστε προληπτικοί, όχι αντιδραστικοί”, πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ