2019-12-22 16:30:07
Φωτογραφία για Ισοπαλία σε λουκέτα και… εγκαίνια στην αγορά της Θεσσαλονίκης
Το 2019 άνοιξαν 507 επιχειρήσεις αλλά έκλεισαν 494 σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

«Ισορροπία τρόμου» στην αγορά της Θεσσαλονίκης όπου το 2019 άνοιξαν 507 επιχειρήσεις αλλά έκλεισαν 494, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας συνεχίστηκε και το 2019, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν περισσότεροι «γενναίοι» που αποφάσισαν να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο.

Προτίμηση σε ατομικές επιχειρήσεις και ΙΚΕ

Οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων φέτος ήταν αυξημένες έναντι του 2018 κατά 11,4% κι έφτασαν τις 507. Από αυτές 323 ήταν ατομικές επιχειρήσεις. Εντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για τη δημιουργία ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) που αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες εταιρικές μορφές, λόγω της ταχύτερης και ευκολότερης σύστασης τους. Το 2019, 76 ΙΚΕ έκαναν έναρξη, ενώ το 2018 ήταν 62.


Την ίδια ώρα οι διαγραφές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα δείχνοντας πως τα δύσκολα για το επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη, δεν πέρασαν ακόμα. Φέτος έφτασαν τις 494 και ο αριθμός τους ήταν αυξημένος κατά 2,4% έναντι του 2018, όταν κατέβασαν ρολά 482 επιχειρήσεις.

Ο Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

«Αναμφίβολα τα στοιχεία του μητρώου του ΒΕΘ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού καθώς η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεχίζει να κλυδωνίζεται και οι επιχειρήσεις να φυλλορροούν. Θα πρέπει να στηριχτεί η ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς αυτή προσφέρει θέσεις εργασίας, ενισχύει την παραγωγική διαδικασία και, αναμφίβολα, τα δημόσια έσοδα» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ