2020-01-29 01:23:30
Φωτογραφία για Βασ. Κικίλιας: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για 230.000 τέως δικαιούχους του ΕΚΑΣ
Ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ.

IATRONET

Σε 230.000 τέως δικαιούχους του ΕΚΑΣ θα υπάρξει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως η δυνατότητα παρέχεται σε όλους και όχι σε όλους όσοι έχασαν το δικαίωμα του ΕΚΑΣ στα τέλη του 2019.

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς μνημονίου συνεργασίας με τον ΣΦΕΕ, το οποίο θα αφορά μια αμοιβαία συμφωνία στο μείζον θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ανακοίνωσε επίσης, πως ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση για τις τιμές των φαρμάκων κατά της ηπατίτιδας και πως ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης για την γ-σφαιρίνη.

Νέα δεδομένα

Από το ίδιο βήμα, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, υπογράμμισε πως δεν συντρέχει λόγος να συνεχιστεί το σφιχτό χρηματοδοτικό πλαίσιο των προηγούμενων ετών.

Τα δημοσιονομικά και δημογραφικά δεδομένα-είπε- έχουν αλλάξει και είναι εποχή να διατεθούν αυξημένοι πόροι στην υγεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Προανήγγειλε μάλιστα ‘’καταιγίδα’’ έλευσης καινοτόμων φαρμάκων, τα οποία θα προκαλέσουν πιέσεις στη φαρμακευτική δαπάνη.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ