2020-01-30 19:53:03
Φωτογραφία για Το πρώτο ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό διερευνάται στη χώρα μας -Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ
Άνδρας μέσης ηλικίας με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού στην επίμαχη πόλη Γουχάν είναι το πρώτο πιθανό κρούσμα για τον νέο κοροναϊό, το οποίο διερευνάται στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αύριο Παρασκευή, από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Συναγερμός σήμανε στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου μεταφέρθηκε ασθενής με συμπτώματα γρίπης. Ο άνδρας σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είναι σε καραντίνα. Δείγμα έχει σταλεί ήδη στο Παστέρ.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχεται στη χώρα. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του γρίπης, ο οποίος τέθηκε σε διαδικασία επιπλέον διερεύνησης όταν οι γιατροί διαπίστωσαν παίρνοντας το ιστορικό του, ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πόλη Γουχάν, όπου ενδημεί ο κοροναϊός και έχει προκαλέσει επιδημία.

Ο άνδρας εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί, εάν πρόκειται για κρούσμα του ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

το είδαμε iatropedia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ