2020-03-03 12:33:38
Φωτογραφία για Ισραήλ: Απογοητευμένος από τη δεύτερη θέση ο Μπένι Γκαντς
Νικητής αναδείχθηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου - «Μοιράζομαι το αίσθημα της απογοήτευσης και της οδύνης που νιώθετε. Άλλο αποτέλεσμα περιμέναμε», είπε στους

υποστηρικτές του ο αρχηγός της κεντρώας παράταξης Μπλε & Λευκό

Ο Μπένι Γκαντς, ο αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο Ισραήλ, παραδέχθηκε σήμερα ότι είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της παράταξής του, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από το κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

«Μοιράζομαι το αίσθημα της απογοήτευσης και της οδύνης που νιώθετε. Άλλο αποτέλεσμα περιμέναμε», είπε στους υποστηρικτές του ο Γκαντς, στρατηγός ε.α., αρχηγός πλέον της κεντρώας παράταξης Μπλε & Λευκό, στο Τελ Αβίβ.

Τα έξιτ πολ δίνουν στο Λικούντ του Νετανιάχου, του απερχόμενου πρωθυπουργού η δίκη του οποίου για υποθέσεις διαφθοράς αναμένεται να αρχίσει στα μέσα του Μαρτίου, 36 ως 37 έδρες, έναντι 32 ως 34 για την παράταξη του Γκαντς.


Μαζί με τους συμμάχους του, τη ριζοσπαστική δεξιά και υπερορθόδοξα εβραϊκά κόμματα, το Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να λογαριάζει ότι θα διαθέτει συνολικά 59 έδρες, δύο λιγότερες από την πλειοψηφία στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, πάντα κατά τα έξιτ πολ.

«Πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, δημιουργήσαμε κάτι θαυμάσιο, που ονομάζεται ‘Μπλε & Λευκό’ και θα συνεχίσουμε διότι δεν αποκηρύσσουμε τις αξίες μας», φιλοσόφησε ο Γκαντς, ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ που μετατράπηκε σε πολιτικό.

Το πλήθος των υποστηρικτών του Γκαντς που συγκεντρώθηκε στο Τελ Αβίβ ήταν μάλλον αραιό και αποθαρρημένο. «Ασφαλώς περιμέναμε διαφορετικό αποτέλεσμα», παραδέχθηκε η Χαντάρ, 26 ετών, υποστηρίκτρια του κόμματος. «Αλλά μπορεί ακόμα να αλλάξει», πρόσθεσε, ελπίζοντας πως τα επίσημα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει σήμερα η εκλογική επιτροπή θα σκιαγραφήσει διαφορετικό πίνακα του ισραηλινού πολιτικού τοπίου. «Ελπίζω απλώς ότι ο Μπίμπι [σ.σ. ο Νετανιάχου] δεν θα έχει περισσότερες έδρες», είπε από την πλευρά του ο Ναντάβ, 29 ετών, υποστηρικτής της παράταξης του Γκαντς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ