2020-03-05 15:00:43
Φωτογραφία για Ενισχύεται Η Επιτήρηση Σε Καστελόριζο Και Αγαθονήσι
Μετά το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις προτεραιότητες είναι να αυξηθούν τα μέτρα και τα μέσα επιτήρησης του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου (Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω) , των νησιών Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και της βραχονησίδας Παναγιά Οινουσσών.

Θα ενισχυθούν σημαντικά οι στρατιωτικές φρουρές σε αυτά τα νησιά και οι περιπολίες πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Η εκτίμηση αρμοδίων επιτελών του ΓΕΕΘΑ είναι ότι, όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν ευνοϊκότερος, δεκάδες λέμβοι με πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες , θα επιχειρήσουν να αποβιβαστούν στις ακτές των παραπάνω ελληνικών νησιών , νησίδων και βραχονησίδων του Ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι επιχειρήσεις αποτροπής στις θαλάσσιες περιοχές είναι εξαιρετικά περίπλοκες και το κυριότερο είναι, ο αυξημένος κίνδυνος να προκληθεί, εσκεμμένα ή όχι, «θερμό» στρατιωτικό επεισόδιο.

Επίσης προβληματισμό στην κυβέρνηση αποτελεί , ο μόνιμος καταυλισμός προσφύγων/μεταναστών που κατασκευάζουν οι τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη χωρητικότητας 10 χιλιάδων ανθρώπων.

Ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο και ιδιαίτερα σοβαρό, αποτελεί ο πόλεμος προπαγάνδας με στόχο των επηρεασμό της διεθνούς κοινής γνώμης και τα fake news («ψεύτικες ειδήσεις») που διακινούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και αρκετά ΜΜΕ.

Χρήστος Καπούτσης
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ