2020-04-06 23:15:43
Φωτογραφία για Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης
Λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης για μια εβδομάδα "Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν

ότι ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται" μέρα με την ημέρα τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χρδαλιάς, σημειώνοντας ότι "μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ο "Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας" και για αυτό δεν "επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός". Αντίθετα, "καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτό που με πολύ κόπο κερδίσαμε ως σήμερα" υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και εκανε ειδικη αναφορα στη σχεση του Απριλίου με το Πάσχα, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για φαινόμενα παραβίασης των κανόνων περιορισμού αναφορικά με την άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων.

"Μας προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα όπως την Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακη στην Πάτρα" ανέφερε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας ότι "ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός κανόνων και εκτός των μέτρων", αναφερόμενος σε μεμονωμένες ενέργειες κάποιων "φανατικών" τους οποίους κάλεσε να συμμορφωθούν με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


Συνολικά, απο την έναρξη του αυτοπεριορισμού μέχρι και σήμερα, έχουν επιδοθεί 21.308 πρόστιμα για παραβίαση κυκλοφορίας και έχουν καταγραφεί 359 παραβάσεις ως προς την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, οδηγώντας σε 353 συλλήψεις.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σημερα τον τερματισμό της καραντίνας στους οικισμούς Δαμασκηνιά και Δραγασιά, αλλα και την επεκταση της καραντίνας για ακομη μία εβδομάδα στον Εχίνο, με βάση τα ευρύτερα επιδημιολογικά δεδομενα και για προληπτικούς μονο λόγους. Ο υφυπουργός υπενθύμισε και την εκκίνηση των επιπλέον μέτρων προστασίας απο σημερα στην Μύκονο, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ απο τις 8 κάθε βραδυ μεχρι τις 8 το πρωί της επόμενης, όπως και την αναστολή χρήσης άδειας εξόδου για τις κατηγορίες Β4, Β5 και Β6. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άφιξη 30 ιδιωτικών σκαφών στην Ελλάδα από το τέλος Μαρτίου, με τα πληρώματά τους να τίθενται σε καραντίνα εντός των σκαφών για 14 ημέρες ενώ τους επιβλήθηκαν και κυρώσεις.

Στο κίνημα δωρεών, μέρος της δωρεάς του υγειονομικού υλικού εκ μέρους της ΔΕΗ , ύψους πεντε εκατομμυρίων έφτασε με ειδικα ναυλωμένο αεροσκάφος σημερα περιλαμβάνοντας 507.600 μάσκες 12.022 προστατευτικές στολές, ανακοιωσε σχετικά ο υφυπουργός.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ