2020-04-13 10:58:21
Φωτογραφία για Εντοπισμό επαφών μέσω κινητών τηλεφώνων για τη διακοπή της αλυσίδας μόλυνσης, ζητά από τα κράτη η Κομισιόν
Η Κοµισιόν προειδοποιεί ότι, για να αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, απαιτούνται και ισχυρά συνοδευτικά µέτρα και προετοιμασίες.

Αναλυτικά, σύµφωνα µε το έγγραφο που συζήτησε το Κολέγιο, «η ανάπτυξη της ικανότητας δοκιµών µε εναρµόνιση των µεθοδολογιών δοκιµών, ιδίως όσον αφορά την ταχεία (αυτο-) δοκιµή για τη διάγνωση της μετάδοσης και τις ορολογικές δοκιµές για τη µέτρηση της αποκτηθείσας ανοσίας του πληθυσµού», είναι το βασικότερο. Η Κοµισιόν καλεί τα κράτη «να συγκεντρώσουν εναρµονισµένα δεδοµένα και να αναπτύξουν ένα ισχυρό σύστηµα εντοπισµού επαφών, δεδοµένα σχετικά µε την εξάπλωση του ιού και τις επαφές των µολυσµένων ατόµων που είναι απαραίτητα για την καλύτερη διαχείριση της εξόδου. Οι εφαρµογές για κινητά µπορούν να συµβάλουν στη δηµιουργία ενός ισχυρού συστήµατος εντοπισµού επαφών που θα βοηθούσε στη διακοπή αλυσίδων µόλυνσης». Ζητά, δε, την «αύξηση της ικανότητας των εθνικών συστηµάτων υγειονοµικής περίθαλψης, ιδίως για την αντιµετώπιση της προβλεπόµενης αύξησης των λοιµώξεων µετά την άρση των περιοριστικών µέτρων», αλλά και να συνεχίσει να αυξάνεται «το απόθεµα του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισµού».

Από enikos
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ