2020-05-12 23:12:58
Φωτογραφία για «Ξαναχτυπά» η «συμμορία του λεκέ» - Ξάφρισε Κινέζες με Louis Vuitton στο Κολωνάκι
Τα μέλη της «συμμορίας του λεκέ» είχαν στήσει καρτέρι στη Βουκουρεστίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Μέλη της περιβόητης «συμμορίας του λεκέ» στάμπαραν Κινέζες τουρίστριες που έβγαιναν φορτωμένες χθες το μεσημέρι με τσάντες από το κατάστημα της Louis Vuitton στην Βουκουρεστίου και με αριστοτεχνικό τρόπο τους αφαίρεσαν χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα, μέχρι και τα διαβατήριά τους.

Σε βίντεο δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό, αποτυπώνεται η απόγνωση δυο Κινέζων τουριστριών που έχουν μόλις συνειδητοποιήσει ότι έπεσαν θύματα κλοπής. Οι δυο γυναίκες είχαν αποχωρήσει από την μπουτίκ της Louis Vouitton επί της οδού Βουκουρεστίου, μαζί με αρκετές τσάντες που περιείχαν πανάκριβα υποδήματα και αξεσουάρ ένδυσης.

Τα μέλη της «συμμορίας του λεκέ» που είχαν στήσει καρτέρι στη Βουκουρεστίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, στάμπαραν τις τουρίστριες όταν τις είδαν να μπαίνουν στο κατάστημα και να βγαίνουν έπειτα από ώρα, φορτωμένες με ένα σωρό τσάντες.


Ο τρόπος δράσης της συμμορίας είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές. Ένας εκ των μελών της, που συνήθως κρατάει χάρτες, προσποιούμενος κι αυτός τον τουρίστα, βγάζει ένα σπρέι και σε ανυποψίαστη στιγμή λερώνει τα ρούχα του θύματος, ώστε να ξεχωρίζει για τους συνεργούς του.

Τότε ένας άλλος απο την σπείρα εμφανίζεται και πλησιάζει δήθεν να βοηθήσει το θύμα. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να αποσπάσει την προσοχή του ώστε ένας τρίτος να πλησιάσει και να τον κλέψει με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις.

Στη προκειμένη περίπτωση, παρατηρήθηκε διαφοροποίηση στο τρόπο δράσης των μελών της συμμορίας.

Όπως ανέφεραν οι δυο Κινέζες τουρίστριες στο protothema.gr, όταν βγήκαν από την μπουτικ, ένας νεαρός πλησίασε τη μια εκ των δυο, δήθεν ότι κάτι ήθελε να ρωτήσει, και τότε «καταλάθος» λέρωσε το σακάκι της με ένα παγωτό που κρατούσε στο χέρι του. Η τουρίστρια αιφνιδιάστηκε ενώ ο νεαρός αμέσως προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να καθαρίσει το λεκέ με ένα μπουκαλάκι νερό. Τότε μέσα στην αναμπουμπούλα εμφανίστηκε ένα δεύτερο άτομο, μεγαλύτερης ηλικίας, κυριολεκτικά από το πουθενά και μια γρήγορη κίνηση άρπαξε την πανάκριβη τσάντα της που περιείχε χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα και τα διαβατήριά τους.

Έπειτα από λίγη ώρα κατέφθασαν στο σημείο άνδρες της ομάδας Δ.Ι.ΑΣ που προχώρησαν σε καταγραφή του συμβάντος. Ωστόσο, οι δυο δράστες είχαν προλάβει να τραπούν σε φυγή, όντας εκπαιδευμένοι σε ανάλογα χτυπήματα.

Ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία είχε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και ο γνωστός επιχειρηματίας, Γιώργος Κορρές, ο οποίος μάλιστα είχε γνωστοποιήσει το περιστατικό σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. Μέλη της «συμμορίας του λεκέ» επιτέθηκαν στον ίδιο και σε δυο Ασιάτες συνεργάτες του, καθώς διέσχιζαν την Φιλελλήνων. Στη γωνία της Φιλελλήνων, τη στιγμή που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σακάκια τους με υγρά μαντηλάκια, ο Γιώργος Κορρές βλέπει δύο νεαρούς να μιλούν στον έναν από τους δύο συνεργάτες του και έναν τρίτο νεαρό να αρπάζει με αστραπιαία κίνηση, την τσάντα του που μόλις είχε ακουμπήσει κάτω το ένα από τα θύματα της επίθεσης για να σκουπιστεί.

«Σε τρία δευτερόλεπτα έχουν εξαφανιστεί όλοι και είναι πλέον φανερό το τι και γιατί», ανέφερε ο κ. Κορρές. «Κοιταζόμαστε σαν ηλίθιοι, απολύτως παραδομένοι στην αφέλειά μας και στην αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι υπήρξαμε “στόχοι” για τουλάχιστον πέντε λεπτά», συμπλήρωσε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ