2020-05-22 14:46:41
Φωτογραφία για Θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta της μαφίας
Ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν ιστορία ανάλογη με αυτή της θωρακισμένης Alfa Romeo Alfetta που βρισκόταν επί πολλά χρόνια στην υπηρεσία της ιταλικής μαφίας και πρόσφατα πουλήθηκε σε τιμή έκπληξη.

Είναι σίγουρα παραπάνω από σπάνιο να πετυχαίνεις μια θωρακισμένη Alfa Romeo καθώς τον ρόλο του μεταφορικού μέσου υψηλών προσώπων που χρειάζονται ειδική προστασία παίζουν αυτοκίνητα premium κατασκευαστών. Όμως αυτή η Alfa Romeo δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση όπως δεν είναι άλλωστε και όλη η ιστορία που κρύβει.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο του Francesco Muto, γνωστού ως βασιλιά του ψαριού και αφεντικό της μαφίας του Centaro. Η Alfetta αγοράστηκε καινούργια το 1980 και αμέσως τοποθετήθηκε εξοπλισμός θωράκισης αλλά και σύγχρονα για την εποχή συστήματα τηλεπικοινωνιών. Η θωράκιση έγινε από την εξειδικευμένη εταιρία Marazzi και περιελάμβανε αλεξίσφαιρα τζάμια, τροχούς, αλλά και πλήρη ενίσχυση αμαξώματος ενώ προστέθηκε και σύστημα πυρόσβεσης. Η συνολική αναβάθμιση πρόσθεσε περίπου 750 κιλά στο αυτοκίνητο.


Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ακριβώς το ακριβές ιστορικό και τις σκηνές στις οποίες η Alfetta έχει συνοδεύσει τον Muto όμως το αυτοκίνητο είχε μόλις 13.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο το 2013 όταν και πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη ο οποίος και πρόσφατα την πούλησε έναντι 11.750 δολαρίων. Τιμή αναλογικά χαμηλή λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με τόσο ιδιαίτερο εξοπλισμό και ακόμα πιο ιδιαίτερο ιστορικό καθώς αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του αφεντικού μιας μαφιόζικης οργάνωσης που λειτουργούσε μέχρι το 2016.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ