2020-05-29 01:04:53
Φωτογραφία για BMW 5
Οι αλλαγές στο σχεδιασμό του αμαξώματος, είναι εύκολα αντιληπτές. Τα νέα φωτιστικά σώματα με τα LED και τα φώτα ημέρας σε σχήμα «L» δίνουν μια νέα «υπογραφή» στην εμφάνιση του μοντέλου, κάνει που συμβαίνει αντίστοιχα και με τα πίσω φώτα.

Εκεί εντοπίζονται και οι νέες απολήξεις της εξάτμισης που έχουν ενιαίο άνοιγμα και τραπεζοειδές σχήμα. Αλλαγές έχουν γίνει και στο πακέτο M Sport με νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μεγαλύτερους αεραγωγούς, νέα αεροτομή στην πόρτα του χώρου των αποσκευών και νέας σχεδίασης διαχύτη χαμηλά στον πίσω προφυλακτήρα.

Στην καμπίνα, οι αλλαγές είναι πιο «διακριτικές» μια και αφορούν κυρίως ενημερώσεις στα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζει το infotainment της BMW. Αυτό είναι πλέον σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου το iDrive 7 με οθόνη αφής 12,3 ιντσών και περιλαμβάνει τα λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto. Μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις που έγιναν είναι η παρουσία ενός ήπιου υβριδικού συστήματος με μια γεννήτρια/μίζα 48V που προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και καλύτερη απόδοση σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με το 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο. Το μοντέλο πλέον διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση ή το coasting, για να έχει πάντα ενέργεια το υβριδικό σύστημα.


Η γκάμα των εξακύλινδρων κινητήρων ξεκινά με την έκδοση 540i και 540i xDrive, όπου ο κινητήρας είναι κοινός. Πρόκειται για τον TwinPower Turbo της BMW με χωρητικότητα 3.0-λίτρων και ονομαστική ισχύ 335 ίππων και 450 Nm ροπής. Το 540i μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ το τετρακίνητο 540i xDrive διαχειρίζεται καλύτερα τη ροή της ροπής προς τους τροχούς, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο χρόνος για την αντίστοιχη διαδικασία στα 4,6 δευτερόλεπτα. Στην κορυφή της γκάμας μέχρι στιγμής, είναι η M550i xDrive που διαθέτει κινητήρα TwinPower Turbo 4,4 λίτρων με απόδοση 523 ίππων και 750 Nm ροπής. Αυτά τα δεδομένα, επιτρέπουν το μεγάλο σεντάν της BMW να φτάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ