2020-06-03 23:00:55
Φωτογραφία για BMW 4 Coupe
Τα πολλά debate για την εμφάνιση (από το design , ως το μέγεθος της μάσκας), τον χαρακτήρα ως και την κίνηση (υβριδική, ηλεκτρική ή με συμβατικά μοτέρ) έλαβαν τέλος.

Η νέα BMW σειρά 4 Coupe παρουσιάστηκε επίσημα, επικεντρωμένη στη δυναμική οδική συμπεριφορά για απόλαυση στην οδήγηση.

Η νέα BMW Σειρά 4 Coupe έφτασε, πιο σπορ και πιο ξεχωριστή. Ακολουθεί (σύμφωνα με την BMW) την φιλοσοφία και την παράδοση των sport δίθυρων αυτοκινήτων: Αναλογίες, σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες και ειδικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις κινητήρες με απόδοση.

Στόχος εξέλιξης για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ήταν να επαναπροσδιορίσει την ουσία της οδηγικής απόλαυσης στην πολυτελή/μεσαία κατηγορία. Η σπορ αίσθηση και η αποκλειστικότητα ενσαρκώνουν μία παράδοση σχεδόν 90 χρόνων της μάρκας στα μοντέλα coupe. Η ανανεωμένη Σειρά 4 Coupe θα λανσαριστεί στην αγορά τον Οκτώβριο του 2020. Κορυφαία έκδοση η BMW M440i xDrive Coupe με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 374 ίππων.


Αρχικά, θα πλαισιωθεί από δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα diesel. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δύο εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες diesel θα προστεθούν στη γκάμα το Μάρτιο του 2021, και ο ισχυρότερος από τους δύο θα τοποθετηθεί σε ένα ακόμα μοντέλο BMW M. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupe θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing.

Εμφάνιση: Συνδυασμός κομψότητας και δυναμισμού

Λιτές γραμμές και καθαρές, ευμεγέθεις επιφάνειες συνθέτουν το μοτίβο του αμαξώματος. Οι τονισμένες γραμμές και οι δυναμικές αναλογίες της νέας Coupe 4 είναι το αποτέλεσμα μεγαλύτερων εξωτερικών διαστάσεων (σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο). Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 128 χιλ (στα 4.768 χιλ), το πλάτος κατά 27χιλ (στα 1.852 χιλ) και το μεταξόνιο κατά 41 χιλ (στα 2.851 χιλ). Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί μόνο κατά 6 χιλ.

Το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupe εκφράζει τον χαρακτήρα της. Χαρακτηριστικό η μεγάλη, κάθετα μάσκα «νεφρών» εκτείνεται μέχρι το κάτω άκρο της εμπρός ποδιάς. Οι στάνταρ εισαγωγές αέρα έχουν δομή πλέγματος, γνωστή από τα μοντέλα M. Τα κάθετα «νεφρά» θυμίζουν, τα θρυλικά, κλασικά μοντέλα όπως η BMW 328 και η BMW 3.0 CSi. Οι λεπτοί προβολείς της νέας Σειράς 4 Coupe φτάνουν μέχρι τα τόξα των εμπρός τροχών. Προβολείς full-LED τοποθετούνται στάνταρ, ενώ Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight διατίθενται προαιρετικά. Αυτό το σύστημα διατίθεται με λειτουργία φωτισμού στροφής (cornering light) και προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφής (adaptive cornering) με βελτιστοποιημένο, μεταβλητό φωτισμό του δρόμου για οδήγηση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο. Σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ, το BMW Laserlight αυξάνει την εμβέλεια της μεγάλης σκάλας σε 550 μέτρα. Κοντοί πρόβολοι, λεπτές κολόνες, μακριές πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, ξεχωρίζουν στα πλάγια. Στο πίσω τμήμα, κυρίαρχο στοιχείο είναι οι μεγάλες, εντυπωσιακές επιφάνειες, τα λεπτά και κομψά σκούρα πίσω φώτα full-LED με σταθερά αναμμένες φωτεινές μπάρες υπογραμμίζουν τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό: Με κέντρο τον οδηγό

Υλικά υψηλής ποιότητας και διάταξη του cockpit, με κέντρο τον οδηγό διαμορφώνουν ένα πολυτελές περιβάλλον. Σπορ καθίσματα και ένα νέο, σπορ δερμάτινο τιμόνι διατίθενται στάνταρ. Μαζί με την ασορτί σχεδίαση του πίνακα οργάνων και την επένδυση των θυρών, η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα δημιουργεί την αίσθηση πως «αγκαλιάζει» τους εμπρός επιβάτες. Το στάνταρ ακουστικό κρύσταλλο του παρμπρίζ βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις μεγάλες αποστάσεις.

Ο πίνακας οργάνων και το Control Display της νέας Σειράς 4 Coupe συνθέτουν μία μεγάλη επιφάνεια προβολής ενδείξεων. Ο διακόπτης start/stop βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Tα αποκλειστικά πίσω καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και εξατομικευμένο χαρακτήρα μπορούν να μεταφέρουν δύο επιβάτες.

Κινητήρες: Tεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ήπια υβριδική τεχνολογία

Η νέα BMW M440i xDrive Coupé διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Η χρήση μιας μίζας /γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. Η μίζα-γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 ίππων. Επιπλέον, η ισχυρή μίζα-γεννήτρια αυξάνει την απόδοση, υποβοηθώντας τον κινητήρα ενώ λειτουργεί με σταθερή ταχύτητα και βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις λειτουργίες Auto Start Stop και coasting.

Εκτός από τον εξακύλινδρο κινητήρα 374 ίππων της κορυφαίας έκδοσης, διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν 184 ίππους (BMW 420i Coupe) και 258 ίππους (BMW 430i Coupe). Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 190 ίππους κινεί την BMW 420d Coupe και την BMW 420d xDrive Coupe. Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα, όπως ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας της BMW 430d xDrive Coupe, εφοδιάζεται με σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων. Η BMW M440d xDrive Coupe συνδυάζει επίσης δύο υπερσυμπιεστές διαφορετικών διαστάσεων για άμεση απόκριση. Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις της Σειράς 4 Coupe εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Η τελευταία έκδοση του αυτόματου κιβωτίου μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που συνοδεύει στάνταρ τα μοντέλα BMW M και διατίθεται προαιρετικά για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρει ακόμα πιο δυναμική διαδικασία αλλαγών και φέρει χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles). Επίσης έχει τη νέα λειτουργία Sprint, που προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και των αλλαγών σχέσεων για πολύ δυναμικές εν κινήσει επιταχύνσεις και προσπεράσεις.

Βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος και ειδικές ρυθμίσεις πλαισίου

Οι μοναδικές αναλογίες, τα βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, η αυξημένη ακαμψία αμαξώματος, ένα κέντρο βάρους κατά 21 χιλ χαμηλότερο από της νέας BMW Σειράς 3 Sedan, και οι ακριβείς ρυθμίσεις στη γεωμετρία του πλαισίου και την έδραση και σετάρισμα των αναρτήσεων χαρίζουν στη Σειρά 4 Coupe ένα σπορ, δικό της χαρακτήρα. Oι ενισχύσεις στο εμπρός τμήμα και τον πίσω άξονα παίρνουν εύσημα για την εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια της οδικής συμπεριφοράς.

Τόσο η στάνταρ όσο και η M Sport ανάρτηση υιοθετούν ειδικά αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης (liftrelated dampers). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M. Σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση περιλαμβάνεται στις δύο προαιρετικές εκδόσεις της ανάρτησης. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupe εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 17”. Τα προαιρετικά φρένα M Sport διατίθενται με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες.

Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη νέα BMW M440i xDrive Coupe και τη νέα BMW M440d xDrive Coupe περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβλητό ποσοστό εμπλοκής στον πίσω άξονα. Το στοιχείο αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για τις BMW 430i Coupe και BMW 430d xDrive Coupe σε συνδυασμό με συστήματα ανάρτησης M Sport ή Adaptive M.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ