2020-06-05 00:05:01
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη: Διέρρευσαν διάλογοι αστυνομικών - «Πυροβολήστε τους» λένε για τους διαδηλωτές
Νέα Υόρκη: Διέρρευσαν διάλογοι αστυνομικών - «Πυροβολήστε τους» λένε για τους διαδηλωτές

Ακούστε τους διαλόγους - «Πατήστε τους με τα οχήματά σας» είναι η εντολή που έρχεται άνωθεν για διαδηλωτές που έχουν κλείσει τους δρόμους της πόλης Ηχογραφημένα αποσπάσματα από τις συσκευές ανίχνευσης και καταγραφής φωνής που χρησιμοποιεί η αστυνομία της Νέας Υόρκης αποδεικνύουν, εν είδει ντοκουμέντου και πειστηρίου ότι η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων δεν είναι τυχαία.

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο διέρρευσαν διάλογοι όπως οι εξής:

«- Αναφέρω ότι πλήθος διαδηλωτών κινείται προς τον 77ο τομέα του Μπρούκλιν» ακούγεται να λέει κάποιος στον ασύρματο της αστυνομίας. Μια άλλη φωνή του απαντά: «Πυροβολήστε τους γαμ...». Και ένας τρίτος λέει «αυτό να μην ακουστεί στον αέρα».

Σε ένα άλλο ηχογράφημα, μια φωνή ακούγεται να περιγράφει την πορεία διαδηλωτών προς μια διασταύρωση οδών, στο Μπρούκλιν και πάλι: «Κέντρο, έχουμε μια ομάδα διαδηλωτών που έχουν μπλοκάρει την κυκλοφορία στην Όλμπανι και Ντιν. Αρνούνται να κινηθούν ανατολικά της διασταύρωσης κι εμείς έχουμε εγκλωβιστεί εδώ πέρα».


«Πατήστε τους με τα οχήματά σας» έρχεται η απάντηση που μοιάζει με εντολή ή, έστω, οδηγία ανωτέρου.Όπως είναι φυσικό, η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων ηχητικών κλιπ στο ίντερνετ ξεσήκωσε κύμα οργής, καθώς τα κρούσματα ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας εις βάρος των πολιτών που διαμαρτύρονται στους δρόμους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πολλαπλασιάζονται σε όλη την Αμερική.

Παρόλ' αυτά, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε απλώς ότι «ελέγχουμε εσωτερικά την αξιοπιστία του ηχογραφημένου υλικού και ερευνούμε εάν προέρχεται από αστυνομική πηγή ή όχι».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ