2020-07-08 07:30:52
Φωτογραφία για Ford GT Roadster
Ford GT Roadster το οποίο έχει τρέξει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1965 και αναμένεται η τιμή του να φτάσει έως και τα 9 εκατομμύρια ευρώ

. Μόνο ένα Ford GT Roadster που έχει πάρει εκκίνηση στον 24ωρο του Le Mans το 1965 (έμεινε μέχρι τον 11

ο γύρο στον αγώνα, καθώς μετά αποσύρθηκε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων) θα μπορούσε να συγκεντρώσει 9 εκατομμύρια ευρώ. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από τη Ford Advanced Vehicles στο Slough της Αγγλίας και είναι ένα από τα πέντε μοντέλα Roadster που κατασκευάστηκαν ποτέ. Πρόκειται για το μοναδικό GT Roadster που αγωνίστηκε στις 24 ώρες του Le Mans και ένα από τα δύο μόλις αυτοκίνητα που υπάρχουν σήμερα.

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στη Shelby τον Μάρτιο του 1965 για χρήση από τη Ford της Γαλλίας στις 24 ώρες του Le Mans. Διαθέτει πλήθος τροποποιήσεων σε σχέση με άλλα πρωτότυπα Ford GT, όπως πλευρικά τοποθετημένα ψυγεία για το λιπαντικό του κινητήρα, ανοίγματα στο πίσω μέρος για την εξάτμιση και υψηλότερη πίσω αεροτομή. Ο κινητήρας είναι Cobra 4.736 κ.εκ. και συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο κιβώτιο της ZF. Οδηγήθηκε από τον Maurice Trintignant και τον Guy Ligier κατά τη διάρκεια των 24 ωρών του Le Mans το 1965.


Το αυτοκίνητο αποσύρθηκε από τους αγώνες και το 1986 το αγόρασε ο Dean Jeffries που δούλευε ως κασκαντέρ στο Χόλιγουντ και παράλληλα κατασκεύαζε αυτοκίνητα στην Καλιφόρνια. Στα χέρια της οικογένειας του Jeffries έμεινε έως το 2013 και στη συνέχεια η Dana Mecum, ιδρυτής της Mecum Auctions, το αγόρασε και ανέθεσε στην της GTC Mirage Racing να προχωρήσει σε μια πλήρη ανακατασκευή με την αρχική διαμόρφωση που είχε το αυτοκίνητο για να συμμετάσχει στον αγώνα του Le Mans.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ