2020-07-10 08:52:16
Φωτογραφία για hypercar SSC Tuatara
Το καλοκαίρι του 2019, στο περιθώριο της εκδήλωσης Monterey Car Week, η αμερικάνικη

φίρμα SSC παρέδωσε τα κλειδιά του πρώτου από τα συνολικά 100 Tuatara στον τυχερό, άγνωστο ιδιοκτήτη του. Πλέον, έχουμε την τιμή να σας αποκαλύψουμε τον κάτοχο, ο οποίος είναι ένας οδοντίατρος εν ονόματι Dr.Lawrence Caplin, ιδιοκτήτης της Dentrust Optimized Care Solutions, μίας εταιρείας που προμηθεύει με οδοντιατρικά εργαλεία σώματα ασφαλείας και σωφρονιστικά ιδρύματα. Να αναφέρουμε επίσης ότι ο κος Caplin είναι και ένθερμος συλλέκτης και άλλων supercars, καθώς στο γκαράζ του βρίσκονται οι Ferrari FXX-K, 599 XX, το Ford GT, αλλά και ο προκάτοχος του Tuatara, το SSC Ultimate Aero.

Το Tuatara διαθέτει ένα χειροποίητο V8 twin-turbo μοτέρ 5,9 λίτρων, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της SSC με τη Nelson Racing Engines. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή αποδίδει 1.369 ίππους με αμόλυβδη βενζίνη 91 οκτανίων ή 1.774 ίππους με βιοκαύσιμο Ε85
. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων της ιταλικής CIMA, το οποίο υπόσχεται αστραπιαίες αλλαγές (κάτω από 100 χιλιοστά του δευτερόλεπτου). Ο βασικός στόχος των ανθρώπων πίσω από την εξέλιξη του SSC Tuatara ήταν η κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, με ορόσημο τα 480 χλμ/ώρα ή 300 μίλια. Από τη στιγμή όμως που το ρεκόρ αυτό πήγε στη Bugatti Chiron με 490,484 χλμ./ώρα, ο ιδιοκτήτης της SSC, Jerod Shelby έχει πλέον ανεβάσει τον πήχη, θέλοντας να καταρρίψει το παραπάνω τρομακτικό νούμερο. Σίγουρα, όχι κάτι εύκολο, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολους αντιπάλους, όπως τα Hennessey Venom F5 και Koenigsegg Jesko.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ