2020-08-17 00:15:32
Φωτογραφία για World Athletics: «Το ρεκόρ της Τζένγκο δεν μπορεί να αναγνωριστεί»
Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων που πέτυχε η Ελίνα Τζένγκο δεν θα αναγνωριστεί καθώς δεν υπήρχε ντόπινγκ

κοντρόλ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Από την ημέρα που προέκυψε το θέμα της ακύρωσης του παγκόσμιου ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις, οι περισσότερες των οποίων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να καταγράψουμε την επίσημη θέση της World Athletics.

H Athletics Integrity Unit είναι η μόνη αρμόδια για να απαντήσει τί ισχύει καθώς ήταν αυτή που απάντησε αρνητικά στο αίτημα για αναγνώριση της επίδοσης ως παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στην κατηγορία των νεανίδων.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι φοβόμασταν και που το Sportsfeed πρώτο αποκάλυψε, ότι οι διοργανωτές του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου δεν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες για την αναγνώριση του παγκόσμιου ρεκόρ.


Η World Athletics προχώρησε μάλιστα και σε σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας την διαδικασία που πρέπει να τηρεί ο εκάστοτε διοργανωτής αγώνων και επιβεβαιώνοντας πως δεν γίνεται να αναγνωριστεί κανένα ρεκόρ χωρίς έλεγχο ντόπινγκ αμέσως μετά τον αγώνα όπως δηλαδή προβλέπουν οι κανονισμοί.

Η ανακοίνωση της World Athletics:

«Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επικυρωθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι η διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, βάση των οποίων διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις στίβου και δρόμου.

Η αθλήτρια στην προκειμένη περίπτωση, από την στιγμή εξόδου της από τον αγωνιστικό χώρο του στίβου, θα έπρεπε να συμπληρώσει και να υπογράψει τη σχετική φόρμα ελέγχου και ακολούθως να συνοδευτεί από ελεγκτή στον ειδικό χώρο για την άμεση διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ.

Ο κανονισμός ντόπινγκ ορίζει ρητά, ότι μέχρι την λήψη του δείγματος η αθλήτρια πρέπει να συνοδεύεται από ελεγκτή. Οι έλεγχοι γίνονται άμεσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος και δεν προβλέπεται περιθώριο 24 ωρών. Από την στιγμή που τίποτε από όσα προβλέπει ο κανονισμός δεν τηρήθηκε, το ρεκόρ της αθλήτριας Ελίνα Τζένγκο δεν μπορεί να αναγνωριστεί».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ