2020-08-23 02:06:40
Φωτογραφία για Η Κίνα χορηγεί πειραματικά εμβόλια σε ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου από τον Ιούλιο
Η Κίνα χορηγεί πειραματικά εμβόλια για τον νέο κορονοϊό σε ομάδες υψηλού κινδύνου από τον Ιούλιο, ανέφερε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Capital.gr

Μέχρι σήμερα, κανένα εμβόλιο δεν έχει περάσει τις τελικές κλινικές δοκιμές προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αρκετά αποτελεσματικό ώστε να προστατεύσεις τους ανθρώπους από τη μόλυνση.

Ο σκοπός του Πεκίνου είναι να ενισχυθεί η ανοσία σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως στους εργαζόμενους στον ιατρικό τομέα και σε εκείνους που δουλεύουν σε αγορές τροφίμων, στις συγκοινωνίες και σε άλλες υπηρεσίες, είπε ο Ζενγκ Ζονγκουέι, στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική κινεζική τηλεόραση. Οι αρχές ενδέχεται να εξετάσουν την πιθανότητα να επεκτείνουν αυτό το πρόγραμμα κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου για να αποτρέψουν πιθανά ξεσπάσματα της Covid-19 το φθινόπωρο και τον χειμώνα, πρόσθεσε ο Ζενγκ.


Οι οδηγίες για την κατεπείγουσα χρήση των πιθανών εμβολίων εγκρίθηκαν στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ζενγκ, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τον Ιούνιο η αγγλόφωνη, κρατική εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι η Κίνα προσφέρει τη δυνατότητα να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε κρατικές εταιρείες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη χρήση πειραματικών εμβολίων από την Κίνα. Η Παπούα-Νέα Γουινέα απαγόρευσε την είσοδο Κινέζων πολιτών που συμμετείχαν στις δοκιμές για το εμβόλιο, σύμφωνα με μια αυστραλέζικη εφημερίδα.

Ο Ζενγκ είπε επίσης ότι η τιμή των κινεζικών εμβολίων για την Covid-19 θα είναι "κοντά στο κόστος", αλλά "αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος".

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λιου Τζινγκζέν, ο πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Sinopharm που αναπτύσσει ένα πιθανό εμβόλιο είπε ότι οι δύο δόσεις του δεν θα κοστίζουν πάνω από 1.000 γουάν (περίπου 144 δολάρια).

Η τιμή "θα είναι σίγουρα χαμηλότερη από αυτό που είπε ο Λιου", διευκρίνισε ο Ζενγκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ