2020-09-11 23:16:15
Φωτογραφία για «Παριζιάνικα» Citroen Ami
Νωρίτερα φέτος, η Citroen παρουσίασε το ηλεκτρικό Ami, ένα όχημα που μπορεί να οδηγηθεί χωρίς άδεια οδήγησης στην ΕΕ από εφήβους 16 ετών (14 ετών στη Γαλλία).

Το μικρό Ami συμμετέχει στο στόλο των ηλεκτρικών, διαθέσιμων για επιτόπου ενοικίαση στους δρόμους του Παρισιού, με τη Citroen να φροντίζει για την εμφάνισή του, προκειμένου να ταιριάζει σε 20 από τις πλέον εμβληματικές γειτονιές της Γαλλικής πρωτεύουσας. Από το άνοιγμα των παραγγελιών στον ιστότοπο της Citroen, περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι εξασφάλισαν τα ηλεκτρικά Ami τους, είτε αγοράζοντάς τα, είτε αποκτώντς τα με μακροχρόνια μίσθωση. Τώρα, το μικρό ηλεκτρικό Citroen εισέρχεται σε μια νέα φάση καθώς σύντομα θα ενταχθεί στον παρισινό στόλο Free2Move. Για να τιμήσει την περίσταση, η Citroen παρουσίασε 20 Ami σε 20 ένα μοναδικά σχέδια εμπνευσμένα από τις πιο εμβληματικές γειτονιές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σχεδιασμένο για την πόλη και τους κατοίκους της, το ηλεκτρικό Ami (στα γαλλικά σημαίνει «φίλος») θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες κινητικότητας των Παριζιάνων από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως μέρος του στόλου ανταλλαγής αυτοκινήτων Free2Move
. Αρχικά, περισσότερα από 100 οχήματα Ami θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, με τη Citroen να ισχυρίζεται ότι το μειωμένο EV θα «διευκολύνει την αστική κινητικότητα και θα συμφιλιώσει τους κατοίκους με τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης». Το Ami είναι ένα διθέσιο, εξαιρετικά συμπαγές όχημα μήκους 2,41 μέτρων, πλάτους 1,39 μέτρων και με ύψος 1,52 μέτρων. Είναι σημαντικά μικρότερο και στενότερο από ένα Smart EQ Fortwo, το Citroen Ami ζυγίζει μόλις 485 κιλά. Η μπαταρία του είναι 5,5 kWh και προσφέρει αυτονομία έως και 70 χιλιόμετρα και μπορεί να φορτιστεί σε 3 ώρες σε συμβατική πρίζα 220 V χρησιμοποιώντας το καλώδιο που διαθέτει.

Το Citroën Ami μπορεί επίσης να φορτίσει σε δημόσιο φορτιστή, χρησιμοποιώντας κατάλληλο καλώδιο. Η μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 8 ίππων που επιτρέπει στο Ami να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 45 χιλιόμετρα. Η βασική τιμή στη Γαλλία είναι €6.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αλλά όσοι δεν θέλουν να το αγοράσουν μπορούν να επιλέξουν συμβόλαιο ενοικίασης 48 μηνών με προκαταβολή €2.644 και μηνιαία πληρωμή €19,99. Για περιστασιακή χρήση, η οδήγηση του Ami στο πλαίσιο της υπηρεσίας κοινής χρήσης αυτοκινήτων Free2Move είναι ακόμα φθηνότερη με μηνιαία συνδρομή €9,90, πληρώνοντας επιπλέον €0,26/ λεπτό χρήσης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ